IMG_4866a

Most megnézheti Prince 1985-ös koncertjét - Siessen, csak pár napja van rá!

Már elérhető a YouTube-on Prince Purple Rain-turnéjának 1985-ös syracuse-i koncertje, amit a néhai sztár hagyatékának köszönhetően három napig lehet megtekinteni.

A Prince and the Revolution: Live című 1985. március 30-i élő koncertet  Prince hivatalos YouTube-csatornáján tették elérhetővé csütörtök este (magyar idő szerint péntek hajnalban). A felvétel mindössze három napig lesz publikus, ez alatt az idő alatt pedig a platformon koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adománygyűjtés is zajlik.

A syracuse-i Carrier Dome arénában megrendezett fellépésről készült Prince első koncertfelvétele, aminek videója még 1985-ben megjelent. Digitálisan azonban most először streamingelik. A híres Purple Rain-turnén a címadó szám mellett az 1999, a When Doves Cry és a Let's Go Crazy című dalok is elhangzottak, a produkcióban pedig többek mellett Bobby Z dobos, Wendy Melvoin gitáros, továbbá Losa Coleman és Matt Fink billentyűsök is részt vettek. A YouTube-premier előtt egy órával Bobby Z kérdésekre válaszolva idézte fel az egykori koncertet.

A koncert nézői a koronavírus-járvány elleni küzdelemre is adakozhatnak, a pénz az Egészségügyi Világszervezet Covid-19 szolidaritási segélyalapjába kerül. A Google vállalta, hogy ötmillió dollárig (1,6 milliárd forint) megduplázza az adományokat.

(MTI)

/Nyitókép: Pogonyi Nóra - Megemlékezés Seattle-ben, 2016.

.

Prince 2016 tavaszán hunyt el, sajtóinformációk szerint az énekes halálát drogtúladagolás okozta - a vérében hihetetlenül sok fentanilt találtak, ami egy olyan szintetikus opiát, amely 50-szer erősebb a heroinnál. A világsztárt a magyar közönség 2011. augusztus 9-én a Sziget Fesztiválon láthatta élőben.

Hozzászólások