Screenshot_176

Megható: fiával együtt látható Chester Bennington a Grey Daze legújabb klipjében

Különleges klippel jelentkezett a Linkin Park egykori frontemberének első zenekara. A Grey Daze "Soul Song" című dalának kisfilmjében Chester Bennington mellett a világsztár fia is szerepel, sőt rendezőként is Jaime jegyzi a videót, illetve énekel is a dalban.

Ahogy korábban megírtuk, Chester Bennington első zenekara, a Grey Daze júniusban Amends címmel ad ki új lemezt, a 2017-ben elhunyt énekes hangjával. A korong előfutáraként három dalt már közzétett a csapat, mostanra pedig megérkezett a Soul Song című szerzemény újravett változata is, amelyhez Bennington fiának rendezésében forgattak klipet, apa-fia szereplésével.

- Ez a videó a másvilághoz kötődő spirituális kapcsolatomról szól, illetve apám jelenlétének megfoghatatlan és időnként érthetetlen érzetéről, amit a halála óta tapasztalok - magyarázta Jaime Bennington, hozzátéve: - A Soul Song a megvilágosodás és a tudás megszerzésének módjairól is szól, és hogy hányféleképp tudunk ettől elesni. Az ezzel kapcsolatos személyes tapasztalataimat mutatja be.

- Az, hogy Jamie-vel rögzíthettük a Soul Song-ot, nagyon sokat jelent nekünk - mondta az nme-nek Sean Dowdell, a Grey Daze dobosa, Chester gyerekkori barátja és egykori üzlettársa. - Ez egyike volt azon, teljes kört leíró pillanatoknak, melyek során eszünkbe jutott, mikor Chestert megismertük, aki akkor fiatalabb volt, mint Jaime - és lám, most a fiával stúdiózunk... ez az Amends rögzítésének egyik fénypontja. Jaime egy, a szakmájában egyre jobban kiteljesedő filmkészítő, így mikor felajánlotta, hogy megcsinálja ezt a videót, nem is tudtunk volna jobb módot találni a dal prezentálására.

Chester Benington 1998-ban hagyta el első zenekarát, a Grey Daze-t, ezt követően lett a Linkin Park énekese. A banda egykori tagjai 2017-ben azt tervezték, hogy még abban az évben újra összeállnak - el is kezdték rögzíteni a régi dalaikat, hogy egy új kiadványon megjelenhessenek, illetve egy koncertet is szerettek volna adni szeptemberben. Mindez azonban Bennington halála sajnos felülírta. Az énekes özvegyének áldásával 2018-ban a zenészek bejelentették, hogy a világsztár halála előtt rögzített felvételeket mégis megjelentetik. Az album június 26-án érkezik Amends címmel.

 

 

 

Hozzászólások