Hurts / Fotó: Pogonyi Nóra

Hosszú csend után vadonatúj dallal jelentkezett a Hurts

Közel három év után új dallal rukkolt elő a Hurts.

A manchesteri szintipop-duó utoljára 2017-ben, Desire címmel adott ki lemezt, a 2018-as turnéjuk óta pedig igencsak csendben volt a formáció. Néhány nappal ezelőtt azonban változás történt a közösségi oldalaikon: a Hurts profil- és coverfotója elsötétült a Facebookon, az Instagramjukon pedig, miután az összes képüket eltüntették onnan, egy-egy fekete-fehér artfotót publikáltak. Közben arra ösztönözték rajongóikat, hogy kattintsanak át a weblapjukra, ahol egy titokzatos kód pörgött a főoldalon, a banda Telegram-csatornájához irányítva őket.

A fekete profilkép utáni döbbenetet követően elindultak a találgatások: egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy hamarosan újdonsággal rukkol elő a zenekar. Közben újabb artfotót tett közzé a duó, majd a YouTube csatornájukon megjelent egy videóelőzetes: a felvételen Theo Hutchcraft és Adam Anderson egymással szemben ülve, bekötött szemmel láthatók. A teaser épp oly titokzatosra sikeredett, mint a korábban publikált tartalmak: thai, görög, grúz és kínai nyelven volt hallható/olvasható a szövege. A rajogóknak sem kellett több, azonnal nekiláttak lefordítani az üzenetet, ami egy furcsa, többek szerint skizofrén látásmódot tükröz. Bár elsőre talán picit ijesztő mindez, de aki ismeri a Hurts munkásságát, jól tudja, hogy a korábbi dalok többsége is jellemzően - zeneileg, illetve a szöveg tekintetében is - borús hangulatú. Theo Hutchcraft egyébként az NME kérdésére korábban már elmondta: élvezik, ha nem skatulyázzák be őket, illetve hogy a lépéseiket nem lehet olyan könnyen kiszámítani.

A hét elején már tudni lehetett, hogy pénteken Voices címmel jelentet meg egy új dalt a duó. Közben a zenészek közösségi oldalain újabb videótartalmak láttak napvilágot, melyekben már angolul hallható, illetve olvasható a korábban más nyelveken publikált szöveg, ami az előzetesen önszorgalomból kivitelezett rajongói fordításokkal szinte szó szerint meg is egyezik.

A teaser Theo-változata:

Ez pedig az Adam-féle előzetes:

Az új dal péntekre meg is érkezett. A szöveges videót itt tudja megtekinteni:

 

A manchesteri szintipop-duó korábban többször is járt hazánkban: a Sziget és a VOLT Fesztiválon is találkozhatott a közönség. Az új nóta remélhetőleg egy lemezt is hoz magával, mert így biztosan lenne esély rá, hogy ismét színpadon láthassuk őket akár Magyarországon is.

/Nyitókép: Pogonyi Nóra / 2017. Sziget Fesztivál

Hozzászólások