Taylor Hawkins

Meghalt Taylor Hawkins

50 éves korában elhunyt a Foo Fighters dobosa.

A zenekar péntek este Kolumbiában, a Bogotában rendezett Estereo Picnic Fesztiválon lépett volna fel. Beatriz De La Parva a BBC Minute riportere a helyszínen tartózkodott, amikor bejelentették, hogy Taylor Hawkins meghalt. A színfalak mögött látta, hogy a Foo Fighters mindent összepakol, majd miután Nile Rodgers végzett az előadásával, a szervezők megérkeztek a színpadra, és közölték, hogy szomorú hírük van. Ezután megjelent a kivetítőkön, hogy Hawkins elhunyt. Néhány másik színpadon ezt követően elkezdték játszani a Foo Fighters-től a My Hero című számot.

"Gyertyákat helyeztek el a színpadon azon a helyen, ahol Taylor Hawkins játszott volna. Több DJ is lemondta az aznap esti fellépését, holott az emberek Foo Fighters zenéket akartak" - mondta a BBC munkatársa.

A Mirror úgy tudja, a zenész a Casa Medina hotelben tartózkodott, amikor a szálloda személyzete segítséget kért, miután Hawkins mellkasi fájdalomra panaszkodott. Azonban mire a mentők kiérkeztek, a dobos már halott volt. A halál okát még nem közölték.

A Foo Fighters a közösségi oldalán tudatta a rajongókkal a tragikus hírt.

"A Foo Fighters családot lesújtotta Taylor Hawkins tragikus, idő előtti elvesztése. Zenei lelkülete és a mindenkire átragadó nevetése örökké velünk él" - olvasható a bejegyzésben, amiben részvétüket fejezték ki Hawkins feleségének és három gyermekének.

 

Taylor Hawkins 1997-ben csatlakozott a Foo Fighters csapatához, korábban Alanis Morisette turnédobosa volt. A zenész utoljára 2019-ben, a Sziget Fesztiválon játszott a magyar közönségnek, amikor a Foo Fighters egy két és félórás koncerttel zárta a nagyszínpadi programokat. Hawking 50 éves volt.

Hozzászólások