foo-fighters

Dave Grohl lánya dobolt a Foo Fighters koncertjén Izlandon - videó

Elindult a Foo Fighters európai turnéja, melynek első állomásán, a június 16-ai izlandi koncerten Dave Grohl lánya, Harper is beült a dobok mögé. 

Június 16-án megkezdődött a Foo Fighters európai turnéja. Az amerikai zenekar elsőként Izlandon állt színpadra, a Reykjavikban tartott Secret Solstice fesztiválon. Az összesen 16 dalt tartalmazó repertoárba két Queen nóta is bekerült, melyek közül a We will rock you című számot Dave Grohl a nyolcéves lányával, Harperrel közösen adott elő. Az izlandi közönség nagy ovációval fogadta a zenkar frontemberének gyermekét, aki a produkció alatt - miközben apja gitározott és énekelt - a dobokon játszott.

"Nagyjából két héttel ezelőtt a lányom azt mondta: apu, szeretnék dobolni. Mire én: oké, akarod, hogy tanítsalak? Azt mondta, igen. Erre én: fel akarsz jönni a színpadra és húszezer ember előtt játszani Izlandon? Azt válaszolta: igen" - magyarázta Dave Grohl a közönségnek, majd a dobfelszerelésre mutatott, ahol aztán Harper helyet is foglalt.

"Hölgyeim és uraim, fogadjátok szeretettel a következő generációt. Egy másik Grohl ül most a doboknál. És ez az első dal, amit megtanult" - mondta a büszke apa és máris a húrok közé csapott, miközben a húszezres tömeg vele együtt énekelte a dalt.

A Foo Fighters június 26-án Magyarországra érkezik és a Budapest Arénában is színpadra áll. Hogy ugyanazokkal a dalokkal készülnek-e, még nem lehet tudni. Izlandon a következő számok szerepeltek a setlistben:

All My Life

Times Like These

Run (élő debüt)

Learn To Fly

Te Pretender

My Hero

Another One Bites The Dust (Queen Cover) (Snippet)

We Will Rock You (Queen Cover - a doboknál Harper Grohl)

Cold Day In The Sun

Congregation

Walk

These Days

The Sky In Neighborhood (élő debüt a teljes zenekarral)

Lah Di Da (élő debüt)

Best Of You

Everlong

Hozzászólások