Orban

Újabb szigorításokról döntött a kormány: betiltják a diszkókat és a küzdőteres koncerteket - Itt vannak a részletek

Kedd este újabb szigorításokat jelentett be Orbán Viktor a Facebook-oldalán, amelyek a rendezvényeket is érintik. 

Rendkívüli bejelentéseket tett Orbán Viktor kedd este a közösségi oldalán. A kormány a járvány megfékezése érdekében újabb szigorításokat vezet be: ismét életbe lép a rendkívüli jogrend, szigorítanak a rendezvények, sportrendezvények, mozik és színházak látogatási szabályain, a szórakozóhelyeket bezárják, továbbá kijárási korlátozást vezetnek be éjfél és hajnali 5 óra között, illetve – a reggeli járatok sűrítése mellett – ismét ingyenessé teszik a parkolást.

A döntés részletei szerdán reggel a Magyar Közlönyben jelentek meg. A rendezvényekre vonatkozóan az alábbi pontosítást közölték:

2. § (1) Tilos az olyan rendezvény helyszínén tartózkodni,

  • a) amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt és
  • b) amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.

A kulturális és sportrendezvények nézőterén – a páholyok kivételével – a nézők csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, és a közvetlenül egymás mögötti helyeken sem ülhetnek. A másfél méteres távolságot a páholyokban és a szünetekben is tartani kell. Látogathatóak tehát a múzeum, a könyvtár, és a közösségi házak is, de a kötelezően előírt másfél méteres távolságot itt is be kell tartani.

A szabályok betartásárért a rendezvény szervezője és a helyszín üzemeltetője lesz a felelős. A rendőrség folyamatosan ellenőriz és 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, ahol szabályszegés történt, legalább egy napra, legfeljebb egy évre ideiglenesen bezárathatja, míg sportrendezvények esetében legalább egy, legfeljebb tíz alkalomra zárt kapus rendezést írhat elő büntetésként.

Részletek itt.

Hozzászólások