IMG_1206

Új dallal ünnepelte a Tankcsapda Lukács László születésnapját - fotók, videó

A Budapest Parkban startolt a Tankcsapda frontemberének 50. születésnapját ünneplő koncertsorozat. A május 4-ei bulin telt ház előtt csaptak a húrok közé a debreceni rockerek. 

Hazánk legnépszerűbb rockzenekarának frontembere februárban töltötte be az 50. életévét, melynek apropóján külön koncertsorozatot indított a zenekar. A "Lukács fél évszázad" névre keresztelt turné első állomásának Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park adott otthont, ahol május 4-én telt ház, azaz több mint 11 ezer ember előtt lépett fel a Tankcsapda.

A születésnapi koncert iránt hatalmas volt az érdeklődés - bő három héttel az esemény előtt már az összes jegy gazdára lelt, így utólag pedig már biztos, hogy akik nem kaptak észbe időben, az év egyik legnagyobb buliját mulasztották el. Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy meglepetéssel készül a zenekar, ahogy az sem volt kérdés, hogy a Béoldal turné alatt félretett slágerek többsége nagy valószínűséggel visszakerül a repertoárba, ám hogy pontosan milyen show-elemekkel turbózzák majd fel a koncertet, arról nem árult el részleteket a csapat.

A Tankcsapda produkciója előtt a Stardust melegítette a közönséget. A dallamos rockzenét játszó zenekar, melynek énekese nem más, mint Horváth Charlie fia, 2015-ben robbant be a köztudatba - április elején jelent meg legújabb daluk Shout it out címmel.

Stardust / Fotó: Pogonyi Nóra

Stardust / Fotó: Pogonyi Nóra

Már a Stardust fellépésére is elég sokan összegyűltek, este 8 órára viszont, mikor a Tankcsapda következett, akkora tömeg lett, hogy szinte mozdulni sem lehetett a Parkban. Komoly tervezést igényelt, ha a helyszín egyik pontjából a másikba próbált eljutni az ember - a küzdőtér zsúfolásig telt, és a VIP teraszokon is rengetegen voltak.

Lukács László / Fotó: Pogonyi Nóra

Lukács László / Fotó: Pogonyi Nóra

A zenekar a Tankcsapda című dallal indította a bulit, amit a Baj van című nóta követett, melyre azonnal vad pogózásba kezdtek a színpad előtt a rajongók. Ahogy sejthető volt, a kétórás koncerten több nagy slágerét is eljátszotta a csapat, köztük a Mennyország Tourist, Ez az a ház, Fiúk ölében a lányok és a Be vagyok rúgva című dalokkal. Természetesen a pirotechnikai látványelemek sem maradtak el, sőt még konfettiesőt is kapott a tömeg.

Sidlovics Gábor / Fotó: Pogonyi Nóra

Sidlovics Gábor / Fotó: Pogonyi Nóra

Fejes Tamás / Fotó: Pogonyi Nóra

Fejes Tamás / Fotó: Pogonyi Nóra

Az igazi meglepetést a koncert végére tartogatta a csapat: Lukácsék egy vadonatúj dalt mutattak be a közönségnek! Amellett, hogy az ünnepelt buzdítására a Vagyok olyan szemét című nóta premierjét mindenki rögzítette a telefonjával, a dalszöveget a kivetítőn követve az éneklésbe is könnyedén be lehetett kapcsolódni.

Ahogy már megszokhattuk, a zenekar az elejétől a végéig nagyon intenzívan tolta a bulit. Elképesztő volt látni, ahogy az a rengeteg ember torkaszakadtából ordította az összes dal szövegét - nem voltak üresjáratok, egy pillanatra sem ült le a hangulat; biztos vagyok benne, hogy Lukács Lászlónak ezt tapasztalni és megélni csodálatos születésnapi ajándék.

Tankcsapda / Fotó: Pogonyi Nóra

Tankcsapda / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások