bythesea1

BEMUTATTÁK ANGELINA JOLIE PITT ÚJ FILMJÉT - VIDEÓ

Az AFI Fest keretében mutatták be Angelina Jolie Pitt legújabb, By the Sea című moziját. A rendezvény november 5-ei nyitóestjére a színésznő férjével, Brad Pittel érkezett, aki a filmben is Jolie partnerét alakítja.

Angelina Jolie Pitt legújabb, By the Sea című filmje nyitotta meg november 5-én az AFI Fest-et. Az American Film Institute vörös szőnyeges gálákkal, különleges vetítésekkel és beszélgetésekkel egybekötött fesztiválja, melyet a filmszínházak globális ünnepeként minden ősszel megrendeznek, a Hollywood-i Chinese Theatre, a TCL Chinese 6 Theatres, a Dolby Theatre, a Lloyd E. Rigler Theatre at the Egyptian, az El Capitan Theatre  és a The Hollywood Roosevelt épületében zajlik. A világ összes filmkészítője számára tartogat érdekes programokat az egyhetes rendezvény, egyben találkozási lehetőséget is nyújtva a szakmabelieknek egymással és a közönséggel.

360 fokos videó Angelina Jolie Pitt és Brad Pitt érkezéséről (AFI):

Idén az American Film Institute elnök-vezérigazgatója nyitotta meg a fesztivált a Chinese Theatre-ben. Bob Gazzale egy sztorit osztott meg a jelenlévőkkel, egyúttal felvezetve Angelina Jolie Pitt filmjét.  Egy fiatal nőről beszélt, akinek egy ötéves fia és egy hároméves lánya volt akkor, mikor az AFI tagja akart lenni, valamint arról hogyan is folytatta volna ez az asszony három évtizeddel később az Intézmény támogatását, történeteket mesélve a lányáról, ahogy felnőtt, színész lett belőle, Oscar-díjat kapott és családanyává vált. "Azért jöttünk össze, hogy megünnepeljük annak a hároméves lánynak az útját" - mondta Gazzle.

Az elnök sztorija Marcheline Bertrand és lánya, Angelina Jolie Pitt története, akinek By the Sea című filmje nyitotta meg a fesztivált. A színésznő, aki nemcsak rendezője, de szereplője és producere is legújabb alkotásának, a film magjaként a gyászt jelölte meg, mely az anyja elvesztéséből fakad. Marcheline Bertrand csaknem egy évtizedes küzdelem után 2007-ben rosszindulatú petefészek daganat miatt halt meg. A vetítés előtt Jolie elmondta a The Hollywood Reporter-nek, hogy azért esett a választása az AFI Fest-re a By the Sea premierje kapcsán, mert ez egy művészfilm, amit egy olyan helyen akartak bemutatni, ahol tisztelik a művészetet. Az alkotásban egyébként, mely a '60-'70-es évekbe repít vissza, férje, Brad Pitt a színésznő partnere - további szereplők: Mélanie Laurent és Melvil Poupaud. "Anyukám szerette annak az időszaknak a filmjeit - valamilyen úton-módon egy olyan filmet akartam készíteni, amely hozzá, illetve azokhoz a filmekhez szól, amiket szeretett." - magyarázta Jolie, majd végül még annyit hozzátett: "Ez a film arról szól, hogyan tanulunk meg továbblépni."

Az AFI videója az eseményről:

A november 5-ei nyitógálán bemutatott By The Sea (rendező: Angelina Jolie Pitt) világpremierje után november 7-én a Where to Invade Next (rendező: Michael Moore), november 9-én a The 33 (rendező: Patricia Riggen) vetítésén, november 10-én pedig a Concussion (rendező Peter Landesman) világpremierjén vehetnek részt az érdeklődők. November 12-én a The Big Short (rendező: Adam McKay) című alkotás bemutatója zárja a fesztivált.

Angelina Jolie Pitt By the Sea című filmjét november 13-tól játsszák a kiválasztott filmszínházak.

 

(források - AFI/The Hollywood Reporter; video, fotó - AFI)

By the Sea hivatalos előzetes:

Hozzászólások