Fotó: Pogonyi Nóra

Saját csillaggal büszkélkedhet Michael Keaton

Michael Keaton filmes karrierje újabb mérföldkőhöz érkezett - a Batman, a Beetlejuice, és a Birdman sztárja július 28-án végre csillagot kapott Hollywoodban, a Hírességek sétányán. 

Csütörtök délben újabb csillagot adtak át Hollywoodban - csaknem egy évvel a bejegyeztetés után végre Michael Keaton is megkapta a legnagyobb sztároknak járó elismerést. A színész nevét közvetlenül a Madame Tussauds épülete előtt vésték a Hírességek sétányának kövezetébe, a 2585. csillagot ezzel neki dedikálva.

Photo credit: BOB FREEMAN/HCOC

Michael Keaton / Photo credit: BOB FREEMAN/HCOC

Michael Keaton (született Michael John Douglas) 30 évet felölelő színészi karrierje során több mint 50 filmben szerepelt, nemzetközi figyelmet először a Night Shift (Éjszakai szolgálat), majd a Mr. Mom (A kispapa), Johnny Dangerously (Johnny DeVeszélyes) és a Dream Team (Az álomcsapat), valamint a Need for Speed, a The Paper (Lapzárta) és a Robocop (Robotzsaru) című mozikban nyújtott alakításával vívott ki. 1998-ban az amerikai filmkritikusoktól (NSFC) megkapta a legjobb színésznek járó díjat a Clean and Sober (Tisztán és józanul), illetve a Tim Burton rendezésében született Beetlejuice (Kísértethistória) című mozikban játszott szerepeiért. Később ismét összeállt Burton-nel a rendező páratlan kasszasikert hozó Batman és a Batman Returns (Batman visszatér) című filmjeinek főhősét alakítva.

Keaton főszerepet kapott az HBO Live From Baghdad című televíziós alkotásában is - ő játszotta Robert Weiner CNN riporter karakterét, amiért Golden Globe-ra jelölték -, illetve a Universal White Noise, valamint Game Six című filmjeiben, mely utóbbinak a 2005-ös Sundance Fesztiválon tartották a premierjét. Számos elismerést gyűjtött be a 2014-es Birdman című moziban nyújtott alakításáért - Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi színész kategóriában, illetve Golden Globe-díjat nyert.

Photo: Pogonyi Nóra

Michael Keaton / Fotó: Pogonyi Nóra

Keatont legutóbb az Oscar-díjas Spotlight című filmben láthatta a közönség, legközelebb pedig Ray Kroc, a McDonald's alapítójának karakterét formálva a The Weinstein Company The Founder című mozijában szerepel majd, illetve a Sony Marvel Studios Spiderman Homecoming és a CBS American Assassin című filmjeiben is főszerepet játszik.

A csillagátadási ceremóniára Keaton feltűnően jókedvűen érkezett. Az eseményen Leron Gubler, a Hollywood Chamber of Commerce elnöke mellett John Lee Hanckok rendező, forgatókönyvíró mondott beszédetmeglepetésvendégként pedig Keaton fia, Sean Douglas is megjelent, aki szintén felszólalt méltatva apját nemcsak szakmailag, de emberileg is. "Büszkeséggel tölt el, hogy a fiad vagyok" - mondta Sean. -  "Te vagy a hősöm, a legjobb barátom és nagyon szeretlek." 

Fotó: Pogonyi Nóra

Michael Keaton / Fotó: Pogonyi Nóra

A szokásos sajtófotózás és interjúk után a Hollywood Boulevard-on összegyűlt tömeg egyre hangosabban kezdte szólongatni Keatont, hogy a magasba tartott posztereket aláírja. A színész nagyjából két percet szánt az autogramosztásra, majd széles mosollyal az arcán elviharzott a helyszínről.

Fotók - Pogonyi Nóra

Hozzászólások