Foto: Pogonyi Nóra

Mangrove erdőket ment a Linkin Park

Fotókiállítást tartott Manhattan Beach-en július 21-én a Linkin Park segélyszervezete a mangrove erdők védelmére irányuló projektje kapcsán. A Bo Bridges Gallery-ben rendezett eseményen a banda tagjai közül Rob Bourdon és Dave Phoenix Farrell is részt vett.

Április 29-én a Linkin Park együttes dobosa, Rob Bourdon és basszusgitárosa, Dave Phoenix Farrell Magdalena Bay-re látogattak, hogy saját szemükkel lássák az ottani mangrove erdőket, melyek védelmére külön projektet indított a zenekar Music for Relief szervezete a Wildcoast csapatával együttműködésben egy évvel ezelőtt. A zenészekhez két hivatásos szörfös, Koa Smith és Koa Rothman is csatlakozott, a neves fotós, Bo Bridges és a Linkin Park videósa, Mark Fiore segítségével pedig képekkel is dokumentálták a kivételes kalandot.

Az utazás során készült fotókból július 21-én kiállítást rendeztek a Bo Bridges Gallery - ben Manhattan Beach-en, betekintést nyújtva Baja, California csaknem 61 mérföldnyi területét borító mangrove erdejének világába, mely mindamellett, hogy élőhelyet biztosít különféle állatoknak és megvédi a part menti közösségeket a pusztító viharoktól, a klímaváltozásban is fontos szerepet játszik.

20160721_220121 (1)

Fotó: Pogonyi Nóra

20160721_220113 (1)

Fotó: Pogonyi Nóra

A kiállításon - előzetes regisztráció után - étellel és itallal várták az érdeklődőket, sőt tombolát is rendeztek, többek közt egy, a szörfösök és a Linkin Park két tagja által dedikált szörfdeszkával és fotóval jutalmazva a nyerteseket. Az eseményen Dave Farrell (Linkin Park), Whitney Showler (MFR) és Bo Bridge rövid beszédet mondott a mangrove erdők védelmére vonatkozó program kapcsán - velük egyébként bárki társaloghatott a rendezvény ideje alatt.

20160721_210126 (1)

Dave Phoenix Farrel / Linkin Park - Fotó: Pogonyi Nóra

Dave Phoenix Farrell / Linkin Park - Fotó: Pogonyi Nóra

Dave Phoenix Farrell / Linkin Park - Fotó: Pogonyi Nóra

20160721_210239 (2)

Dave Phoenix Farrell / Linkin Park - Fotó: Pogonyi Nóra

A Music for Relief segélyszervezetet a Los Angeles-i Linkin Park együttes alapította a 2004 decemberében Dél-Kelet Ázsia partjainál pusztító cunami okán. A non-profit egyesület létrejöttétől számítva több mint 7 millió dollárnyi összeggel segítette négy kontinens többszörös katasztrófával sújtotta területeinek túlélőit – támogatta többek közt a Katarina hurrikán, a kínai Wenchuan vulkánkitörés, a zimbabwei kolera járvány, a Fülöp-szigeteken tomboló Haiyan tájfun, a balkáni árvizek, továbbá a Haitin, Japánban és Nepálban pusztító földrengések károsultjait. Számtalan jótékonysági rendezvényt, koncertet, online árverést szervezett elismert zenészek és hírességek közreműködésével, hogy a lerombolt területek újraépítésének segítése mellett a rászorulók a szükséges ellátásban részesüljenek. Az MFR csapata a klímaváltozás elleni harcban is aktívan részt vesz – működése óta több mint egymillió fa ültetését kezdeményezte, de a mangrove erdők megmentése is részben pont emiatt fontos, figyelembe véve a növények rendkívüli karbonmegkötő képességét.

Hozzászólások