frozen

Broadway-musical készül a Jégvarázsból

Az Oroszlánkirály és az Aladdin után a Disney Oscar-díjas Jégvarázs című animációs filmjéből is musicalt készítenek. A darab 2018 tavaszától fut majd New Yorkban a Broadway színpadán.

A Twitteren jelentette be kedden a Disney Theatrical Production, hogy musical készül az Oscar-díjas Jégvarázs (Frozen) című animációs filmből, melyet - a 2017 nyarára tervezett próbaelőadásokat követően - 2018 tavaszától játszanak majd a Broadway színpadán. A darabot összeállító Tony, Emmy, Grammy és Oscar nyertes kreatív csapatban olyan nevek szerepelnek, mint Alex Timbers rendező és Peter Darling koreográfus.

A Hókirálynő című Andersen mese nyomán született Jégvarázs sztorija egy hercegnőről szól, aki a fagyos vidéken át elindul megkeresni nővérét, akinek ereje örök télbe zárta a királyságot. A Disney Oscar-díjas mozija az eddigi legnagyobb, világszerte közel 1,3 billió dolláros bevételt produkáló animációs alkotás.

A Disney jelenleg futó musicaljei a legnépszerűbb darabok közé tartoznak – az Oroszlánkirály, amely jövőre a 20. évfordulójához érkezik a Broadway-en, több, mint 1,2 billió dollárt termelt ezidáig New York-ban, a legutóbbi show, az Aladdin pedig már 148,5 millió dolláros bevételnél tart 2014-es indulása óta. Maga a brand, illetve a történet és a népszerű betétdalok alapján nagy valószínűséggel egy újabb kasszasikerre számíthatunk a Jégvarázs kapcsán is.

Hogy a próbaelőadások mely színházakban zajlanak majd, egyelőre nem lehet tudni – A kis hableányt például 2007-ben Denverben, az Aladdint pedig 2011-ben Seattle városában játszották, mielőtt 2014-ben bemutatták a Broadway-en.

További információk a musicalről ITT

A Frozen Oscar-díj nyertes betétdala:

Forrás: frozenthemusical.com, hollywoodreporter.com

Hozzászólások