band

Most már biztos: újra színpadra áll Chester Bennington és a Grey Daze

Még ebben az évben összeáll egy vagy két fellépés erejéig Chester Bennington korábbi zenekara, az 1993-ban alapított Grey Daze. A grunge rock banda a Club Tattoo ez évi ünnepségének részeként koncertezik majd.

Bár hivatalosan még nem hirdették ki, korábban már több bandatag is megemlítette a social media felületeken, hogy a Grey Daze nevű formáció még ebben az évben újraegyesül. Hogy ez valóban így lesz, egyre biztosabbnak tűnik, a zenekar ugyanis már létre is hozott egy oldalt a Facebokon, melyre nemrég egy 1997-es koncertfelvétel is felkerült. 

Az LPLive.net információi szerint az együttes több videót is közzétesz majd, így ünnepelve azt, hogy nemsokára ismét színpadra lépnek. A felvételt, amit elsőként megosztottak a rajongókkal, 1997. február 1-jén rögzítették az Electric Ballroom-ban adott "Best Of Triple Exposure" koncerten. A videón Chester Bennington, Sean Dowdell, Mace Beyers és Bobby Benish a Drag című számot játsszák épp a jól láthatóan lelkes közönségnek. A zenekar a facebook oldalán dalonként közzéteszi majd szépen lassan a teljes koncertet, végezetül pedig egy olyan szám felvételével készülnek, amit korábban még senki nem hallhatott. A meglepetés-dal címe: Forever.

A Grey Daze elnevezésű formáció 1993-ban, az Arizona állambeli Phoenix városában alakult, Sean Dowdell, Jonathan Krause, Steve Mitchell és Chester Bennington részvételével. A grunge rock zenekar - bár cserélődtek a tagok - 1998-ig aktívan működött, ezidő alatt két stúdióalbumot jelentettek meg - 1994-ben a "Wake me" című lemezt Chester Bennington, Sean Dowdell, Jason Barnes és Jonathan Krause, 1997-ben pedig a "...No Sun Today" című korongot Chester Bennington, Sean Dowdell, Bobby Benish és Mace Beyers közreműködésével.

1998-ban Bennington elhagyta a zenekart, és a kezdetben még Hybrid Theory néven futó Linkin Park együtteshez csatlakozott.

Az újraegyesült Grey Daze felállása: Chester Bennington, Sean Dowdell, Jason Barnes és Mace Beyers.

Gray Daze

Grey Daze

A Gray Daze Facebook oldalán olvasható, hogy a tervezett fellépés, vagy fellépések, a Clubb Tattoo ez évi ünnepségének részeként valósulnának meg, ami nem meglepő annak, aki tudja, hogy Chester Bennington és Sean Dowdell a Club Tattoo társalapítói.

Club Tattoo - Las Vegas / Fotó: Pogonyi Nóra

Club Tattoo - Las Vegas / Fotó: Pogonyi Nóra

 

Hozzászólások