3D illustration of a breaking news TV screen

Veszélyhelyzetet hirdetett a magyar kormány: betiltották a nagyrendezvényeket

Rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország egész területére - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten. A rendeletek értelmében nem lehet 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tartani, ami nagyon sok szórakozóhelyet, színházat és mozit érint.

Szerda délelőtt rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolt a kormánynak az Operatív törzs a koronavírus-járvány terjedése miatt. Tárgyalásuk után délután 2 órakor közös, sajtótájékoztatót tartottak ismertetve döntésüket. A kormány rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett, ismertette rendeleteit, melyek visszavonásig érvényesek.

A kormány döntése értelmében többek közt megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartását, ami szórakozóhelyeken szervezett eseményeket, mozikat, színházakat is érint. A rendezvények szervezőinek felelőssége, hogy 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényekre ne kerüljön sor. A rendeletek visszavonásig érvényesek, a szervezők és a szórakozóhelyek már el is kezdték lemondani a nagyrendezvényeiket. Elmarad többek közt a Republic, az Apostol és a Vad Fruttik márciusi aréna-koncertje, a Barba Negra Music Club márciusban tervezett programjai, de már a Nemzeti Színház és a Madách Színház is kiadott egy közleményt arról, hogy az előadásaikat nem tartják meg. (A Madách Színházban a szerda esti előadás még lemegy.)

Hozzászólások