coachella

Elhalasztják a Coachella Fesztivált a koronavírus-járvány miatt

Más időpontban tartják idén a Coachella Fesztivált a koronavírus terjedése miatt.

Már rebesgették, mostanra pedig a hivatalos bejelentés is megérkezett: a koronavírus okozta helyzet miatt elhalasztják az egyik legnagyobb és legnépszerűbb amerikai fesztivált, a Coachellát. A rendezvény mindezt a közösségi oldalán tudatta a közönséggel, egyben azt is közölte, hogy a fesztivált a jelenlegi tervek szerint október 9-11 és 16-18-án tartják majd.

A szervezők azt írták, ebben a bizonytalan helyzetben nagyon komolyan veszik a vendégeik, dolgozóik és közösségük biztonságát. Felszólítanak mindenkit, hogy tartsa be a közegészségügyi tisztviselők által kidolgozott irányelveket és protokollokat. A fesztiválra megvásárolt jegyek az új időpontra is érvényesek - akik az időpontváltozás miatt nem tudnak ott lenni az eseményen, azokat március 13-áig értesítik majd arról, hogyan tudják visszaváltani a belépőiket.

Kalifornia kormányzója szerdán rendkívüli helyzetet hirdetett a koronavírus-járvány kitörése miatt. Hétfő óta hat esetet jelentettek be Riverside megyében, közülük négyet kifejezetten a Coachella-völgyben. A vírus, amelynek tünetei között szerepel a köhögés és a láz, már legalább 30 államot elért USA-ban, mintegy 16 esettel Los Angeles megyében - írja a hollywoodreporter.

Az idei rendezvényen a Rage Against the Machine, Travis Scott és Frank Ocean volt bejelentve headlinerként. Az eseményen naponta mintegy 100 ezer ember vesz részt. A fesztivál történetében eddig egyszer, 2000-ben fordult elő, hogy nem tudták megtartani pénzügyi okok miatt. A Goldenvoice hétfőn kezdett el tárgyalni az ügynökségekkel és a hatóságokkal az új tervekről. Már múlt héten felröppent a hír, hogy a Coachellán résztvevők attól tartanak, őszre halasztják a fesztivált. Ahogy terjedt a vírus, egyre többen kezdték árulni a jegyüket, és több mint 20 ezren írtak alá petíciót a rendezvény törlésére. Múlt héten törölték az austini South by Southwest márciusi eseményeit, melyek pénteken kezdődtek volna. Az Ultra Music Fesztivált, amit Miamiban tartanak, 2021-re tették át a koronavírus-járvány miatt, ami miatt legalább 22-en meghaltak az Egyesült Államokban, köztük egy kaliforniai esttel is. A francia Tomorrowland fesztivált csütörtökön törölték, illetve Miley Cyrus, a Pearl Jam és Madonna is törölt több fellépést.

Hozzászólások