Fotó: Pogonyi Nóra

Újraindul az élet Hollywoodban: folytatódnak a filmforgatások

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó pénteken bejelentette, hogy a hónapokig tartó leállás után június 12-én újraindítják a zenei, a televíziós és a filmes produkciók gyártását Hollywoodban.

A koronavírus-járvány a filmiparra is kihatott: a vírus terjedése miatt Hollywoodban is leállították a forgatásokat. Úgy tűnik azonban, hogy mostanra kidolgozták az irányelveket, amelyek mentén a hónapokig tartó karantén után ismét belevághatnak a munkába. Kalifornia kormányzója pénteken bejelentette, hogy a zenei, a televíziós és a filmes produkciók gyártását, a közegészségügyi hatóságok és az ágazati ajánlások útmutatásait követve leghamarabb június 12-ével megkezdhetik. Hogy csökkentsék a vírus terjedésének kockázatát, a produkciókban dolgozóknak és a szereplőknek kötelességük betartani a vezetőség, a laboratóriumok és a közegészségügyi tisztviselők által jóváhagyott biztonsági előírásokat - írja a The Hollywood Reporter.

A koronavírus-járvány miatt többek közt olyan nagyszabású produkciók forgatása szakadt félbe, mint a Mission Imossible 7, a Mátrix 4 vagy az Avatar folytatása. A hollywoodi filmstúdiók és a filmes szakszervezetek egyébként június elején kezdeményezték, hogy teszteléssel és más egészségügyi szabályok betartásával folytatódhasson a munka, ajánlásaikat a New York-i és a kaliforniai kormányzónak is eljuttatták - írja az Index.
.
( Nyitókép: Arnold Schwarzenegger a Hollywood boulevardon / Fotó: Pogonyi Nóra)

 

Hozzászólások