adam-schlesinger-2

Koronavírus-fertőzésben meghalt a Fountains of Wayne 52 éves alapítótagja

52 éves korában elhunyt a Fountains of Wayne egyik alapítótagja, Adam Schlesinger.

Kedden érkezett a hír, hogy koronavírus-fertőzés miatt Adam Schlesingert egy New York állambeli kórházban ápolják. Ügyvédje, Josh Grier azt mondta, a zenész súlyos állapotban van, ám azt a hírt, hogy kómában tartanák, cáfolta. Schlesinger a RollingStone információi szerint akkor már több mint egy hete kórházban volt, a barátnője annyit mondott a TMZ-nek, hogy lélegeztetőgépen van és nyugtatózzák, könnyebbé téve számára a gyógyulás időszakát. Hozzátette: még óvatosan, de azért optimistán próbálnak a jövőbe tekinteni, mert már van némi jel a gyógyulásra.

Április első napján azonban Adam Schlesinger szervezete feladta a harcot. Az ikonikus zenész a Fountains of Wayne amerikai pop-rock banda egyik alapítója volt - az 1995-ben alakult és 2013-ig aktív zenekart elsősorban a "Stacy’s Mom" című slágeréről ismeri a közönség. Schlesinger emellett az Ivy és a Tinted Windows együttesekben is játszott. Termékeny dalszerző volt, filmes és színházi munkáiért három Emmy - és egy Grammy-díjat is kapott. Jelölték Golden Globe -, illetve többször Tony-díjra is, 1997-ben pedig Oscar-jelölést is kapott Tom Hanks That Thing You Do! (Nyomul a banda) című filmjének zenéjéért. Adam Schlesinger elvált, életében két lánygyermeke született. A zenész 52 éves volt.

Tom Hanks, aki feleségével, Rita Wilsonnal együtt korábban szintén elkapta a koronavírust, ám szerencsére mindkettőjüknek sikerült meggyógyulniuk, az elsők közt emlékezett meg Schlesingerről a közösségi oldalán. Azt írja, ez egy borzasztóan szomorú nap a számára.

Hozzászólások