Fotó: Pogonyi Nóra

Jodie Foster neve is bevésődött a hollywoodi csillagok közé - fotók

Hosszú várakozás után végre Jodie Foster is megkapta a saját csillagát Hollywoodban - az Oscar-díjas színésznő-rendező nevét közvetlenül a TCL Chinese Theatre előtt vésték a Hírességek sétányának kövezetébe. A csillagátadó ceremóniára, melyen Kristen Stewart, Jack O'Connell és Caitriona Balfe is részt vett, szerdán délben került sor. 

Május 4-én újabb csillaggal gyarapodott a hollywoodi Walk of Fame - sokak örömére végre Jodie Foster neve is bekerült a halhatatlanok közé. A kétszeres Oscar - és Golden Globe - díjas színész/rendezőnő az ünnepélyes átadón kifejtette, bár lett volna már rá lehetősége, de azért várt eddig, mert rendezőként szerette volna átvenni a csillagát. A Los Angeles-i születésű alkotó a Hollywood Boulevard-tól csupán néhány blokk távolságra lakott és nőtt fel - "az életem minden egyes napján keresztülmennék rajta" - mondta az ünnepségen. "Akkor teszel így, ha szereted a helyet" -magyarázta - "Vajon felkerül majd valaha az én nevem is oda?" - nem egyszer töprengett el a kérdésen.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra - Jodie Foster

A ceremónián Kristen Stewart is részt vett, egy igazán szívhez szóló beszéddel méltatva Fostert. Bár a 26 éves színésznőt sokan főként a Twiglight (Alkonyat) Bellájaként ismerik, Stewart már 10 éves korában főszerepet játszott Jodie Foster lányát alakítva a Pánikszoba című filmben.

Fotó: Pogonyi Nóra - Kristen Stewart

Fotó: Pogonyi Nóra - Kristen Stewart

Jodie Foster legújabb, Money Monster (Pénzes cápa) című filmjének két szereplője, Jack O'Connell és Caitriona Balfe szintén megjelent az eseményen - Jack még autogramot is osztogatott az utcán ácsorgó rajongóknak. A csillagátadás után Jodie Foster is odament a közönséghez, és rendkívül kedvesen, türelmesen aláírta csaknem az összes posztert, amit az egybegyűltek elé toltak. (Picit elszomorító, hogy sokan igazából nem azért jönnek el az ilyen eseményekre, mert valóban fontos nekik a hírességek kézjegye, hanem, hogy jó áron később továbbpasszolják a szerzett autogramokat.)

Fotó: Pogonyi Nóra _ Jack O'Connell

Fotó: Pogonyi Nóra - Caitriona Balfe és  Jack O'Connell

Fotó: Pogonyi Nóra - Jodie Foster

Fotó: Pogonyi Nóra - Jodie Foster

Jodie Foster a karrierje során több, mint 40 filmben szerepelt - az egyik legismertebb A bárányok hallgatnak című sikermozi. Játszott többek közt Richard Gere-rel, Mel Gibson-nal és Denzel Washington-nal, legújabb rendezését pedig, a Money Monster-t, amit május 13-ától kezdenek vetíteni, olyan nevekkel forgatta, mint George Clooney és Julia Roberts. Foster csillaga, mely közvetlenül a TCL Chinese Theatre előtt található, a 2580. a sorban.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra - Jodie Foster

Fotók - Pogonyi Nóra

Hozzászólások