foo-fighters-2

Új taggal bővül a Foo Fighters? - nézd vissza a Carpool Karaoke legújabb epizódját

Szerdán este került adásba a The Late Late Night Show műsorában a Carpool Karaoke Foo Fighters zenekarral forgatott epizódja, melynek során a zenészek egy minikoncert erejéig a házigazda-showman James Cordent is bevették a csapatba.

A Red Hot Chili Peppers, Adele, Lady Gaga, Madonna és a Coldplay után a Foo Fighters tagjai is beültek James Corden mellé - a Carpool Karaoke legújabb epizódja szerdán este került adásba. A vicces beszélgetés során kiderült, hogy a banda mindig egy autóban utazik, mikor például a reptérre igyekeznek - ugyanis senki nem akar az a srác lenni, aki nem ül a kocsiban, mert ő az, akit kibeszélnek. A showman a Foo Fighters alakulásáról is faggatta a zenekar két alapítóját -  Nathan Gregor "Nate" Mendelt megkérdezte, mi volt az első benyomása, mikor Dave Grohl-lal találkozott. Ez közvetlenül azután történt, hogy a Nirvana összeomlott, ami a világ legnagyobb zenekara volt Nate szerint, a tagjait Seattle város hőseiként ismerték, amin neki túl kellett lépnie valahogy, hiszen Dave csak egy srác, ahogy mondja - mire Grohl szerényen helyesel, hogy most is az. Igazából csak elkezdtek zenélgetni, aztán egyszer csak úgy döntöttek, hogy bandát alapítanak - Nate azt is elárulta, hogy eleinte Dave nappalijában karaokéztak.

Corden arra is megkérte Dave-et, hogy mesélje el, mi történt pontosan, mikor eltörte a lábát. Az énekes azt mondta, igaz, hogy nem fájt, de szívás volt, ugyanis mindez koncert közben történt, mikor tele volt a stadion, ő pedig teljesen fel volt töltődve adrenalinnal. Dave leugrott a 12 láb magas fesztiválszínpadról, landolás után azonnal fel is állt - akkor már érezte, hogy valami nincs rendben. A második dalt énekelt, és nagyon rosszul érezte magát, hiszen ezek az emberek nem azért jöttek ide, hogy két dalt meghallgassanak - így annyit mondott, hogy "megyek és helyrehozom, rögtön visszajövök" - kihúzták a színpad szélére, a bokája teljesen kimozdult a ficamtól, amit azonnal vissza kellett tenni a helyére, gézt tömtek a szájába, hogy legyen mire ráharapnia, mert ugye nem kellemes az ilyesmi. Persze a lába is eltört, de nem foglalkozott vele, csak annyit kérdezett: "Oké, visszamehetek befejezni a showt?" Mire a srác, aki a bokáját fogta, ránézett: "De nekem ezt a helyén kell tartanom" - "Akkor jössz velem a színpadra" - válaszolta Dave, hozzátéve: "Életem legjobb koncertje volt!"

A beszélgetés során aztán a Corden zenei tudására terelődött a szó - Dave szerint Cordennek semmi más nem kell, csak egy jó banda, amiben játszhat és közönség. A társaság ki is szállt rögtön a Los Angeles-i Sunset Boulevard-on található Guitar Centernél, hogy a showmant a csapatba bevéve muzsikáljanak egy kicsit. Kisebb derültséget okozott, hogy a világhírű hangszerbolt bejáratánál, a hírességek kéz és láblenyomatát, illetve aláírásukat őrző legendás Rockwalk kövezete fölött egy óriásplakát fogadta őket a Foo Fighters dobosáról, Taylor Hawkins-ról (a kép egyébként már régóta ott van, nem a show miatt került fel).

A Guitar Centerben a csapat első útja a dobokhoz vezetett, ahol Corden, Grohl és Hawkins lenyomott egy közös szettet. Ezt követően mindenki kezébe hangszer került és az üzletben található színpadon lenyomtak egy minikoncertet. Bár Corden mindent megtett azért, hogy jól szerepeljen, és a kocsiba visszaülve nem győzött áradozni, milyen hihetetlen nagy élmény volt neki egy órára a bandában játszani, a zenekar tagjai nyomatékosították: soha nem fogják bevenni a csapatba!

A teljes adás itt nézhető vissza:

Hozzászólások