Mark_Knopfler_2019_alapkep

Hat év után visszatér Budapestre Mark Knopfler

Hosszú kihagyás után újra turnézni indul minden idők egyik legsikeresebb előadója, a koncertkörút állomásai közt pedig Budapest is szerepel. Mark Knopfler produkcióját július 9-én a Budapest Arénában láthatja a magyar közönség.

Down The Road Wherever címmel megjelenő új albumának anyagával indul turnézni jövő áprilisban Mark Knopfler. A zenész júliusig Európában, majd augusztus-szeptember folyamán az észak-amerikai kontinensen koncertezik, új lemezének dalait a legnagyobb szóló sikereivel és a legendás Dire Straits slágerekkel kiegészítve. A Barcelonában startoló turné állomásai közt a magyar főváros is szerepel: Knofpler július 9-én a Budapest Arénában bűvöli el a hazai közönséget. 

A Dire Straits egykori vezetője, a többszörös Grammy-díjas énekes-dalszerző minden idők egyik legsikeresebb előadójának, a világ egyik legnagyobb gitárosának számít: a Dire Straits korai éveitől mostanáig több mint 120 millió lemezt adott el. Csípős szövegeit és merész gitártechikáját kombinálva alkotta meg zenekarának legnagyobb slágereit: a Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo And Juliet és a Walk Of Life című dalokat. Producerként közreműködött Bob Dylan és Randy Newman albumainál is, csakúgy, mint számtalan filmzenéje esetében.

A zenész Down The Road Wherever című kilencedik szólóalbuma november 16-án jelenik meg.

„A dalaim azért készülnek, hogy előadjam őket. Imádom az egész folyamatot, dalokat írni egyedül, felvenni őket a bandával, de az egészben a legjobb, élőben játszani őket a közönségnek. Szeretem az egész cirkuszt, városról városra utazni, a többi zenésszel együtt létezni, ez számomra igazi öröm. Most is nagyon várom már!” - nyilatkozta Mark Knopfler új turnéja kapcsán.

Mark Knopfler július 9-i budapesti koncertjére a jegyek elsőként a hivatalos Fan Club tagok számára lesznek elérhetők október 29-én 10 órától. A regisztrált Live Nation tagok október 31-én 10 órától tudnak belépőket vásárolni, míg a teljeskörű jegyeladás november 5-én 10 órakor indul majd a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. A koncertre kizárólag ülőjegyek vásárolhatók.

Mark Knopfler előzenekar nélkül, pontosan 20 órakor lép majd színpadra.

Hozzászólások