tetovalok ejszakaja

Tetoválás minden mennyiségben - Star Wars a bőrön is!

Sokan tértek haza új mintákkal a bőrükön a Tetoválók Éjszakájáról szombaton. A Dürer Kertben és a Dürlinben tartott rendezvényen idén a Star Wars tetkók is előkerültek, sőt, a mozi-sorozat hősei is megelevenedtek - láthattunk filmes karaktereket felbukkanni a közönség soraiban és a PASO koncertje alatt a színpadon.  

December 5-én rendezték a Dürlinben és a Dürer Kertben a negyedik Tetoválók éjszakáját. A rendezvény idén már több mint száz tetoválóművész részvételével zajlott, akik alkotásaikból egyet-egyet a helyszínen ingyenesen felvarrtak a belépők birtokosai közül kisorsolt szerencsés nyertesekre. Az eseményre több alkotó Star Wars mintával is készült, illetve maguk a mozi-sorozat hősei is megelevenedtek az est folyamán. A tetoválók mellett piercerek is dolgoztak a rendezvényen, továbbá kiegészítő programként több zenekar is fellépett - a Road, a Mary Popkids, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a KILLAKIKITT, a Kovbojok csapatával és Karai Annával találkozhatott a koncertteremben a közönség.

Fotó: Nóra Pogonyi

Fotó: Nóra Pogonyi

Korábban már többször elképzeltem magam egy-egy ízléses mintával a bőrömön, de a fájdalomtól való rögeszmés félelem végül mindig eltántorított a dologtól. Most, hogy a saját szememmel láttam, miként tetoválnak, úgy tűnik, nem is olyan borzasztó az egész. Persze ez nem jelenti azt, hogy holnap rohanok, és telepingáltatom a testem - bár a Tetoválók éjszakáján valóban rengeteg különleges művészi alkotással találkoztam. A rendezvényt a Star Wars őrülethez csatlakozva a film karaktereinek jelenlétével igyekeztek színesíteni - sőt, egy külön teremben kifejezetten Star Wars tetoválások is készültek -, engem azonban Darth Vader hajkurászása helyett sokkal jobban foglalkoztatott, hogy megnézzem, amint rávarrnak egy mintát valakinek a bőrére.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Csaknem három órán keresztül csodáltam, hogyan készülnek több teremben egyszerre a tetoválások. Az alkotók egytől-egyig vérprofi, gyors és precíz munkát végeztek, rendkívüli módon ügyelve a higiéniára, a páciensek pedig szó nélkül tűrték, ahogy a tű a bőrükön dolgozott, egyesek még jóízűen beszélgettek is közben. Különböző testrészekre kerültek fel a minták: voltak, akik a combjukra, a vádlijukra, mások a hátukra vagy az alkarjukra tetováltattak, ahogy a piercingeket is mindenki máshova szerette volna beszúratni - én egy fülbe és egy alsó ajakba való ékszer behelyezését láttam.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A Mary Popkids fellépésének vége felé értem át a koncertek helyszínére, ahol akkor még nem voltak olyan sokan - valószínűleg a minták sorsolása és felvarrása miatt kezdtek el csak később a kiegészítő programokra koncentrálni a tetoválások szerelmesei. Ám ahogy a Pannonia Allstars Ska Orchestra tagjai megjelentek a színpadon, hirtelen megtelt a terem és néhány percen belül elképesztő bulizásba kezdtek a jelenlévők. A zenekar a régebbi dalai mellett, mint a System Connection, Bawl Out Fi We, vagy A Tenkes kapitánya, játszott újabb szerzeményeket is - elhangzott például a Billy Boyo, illetve Riger János közreműködésével a Részeg, melynek videójával a PASO elnyerte a Legjobb klip díját az első Magyar Klipszemlén szeptemberben. Az együttes a koncert végére tartogatta azt, amit valószínűleg a leginkább várt a közönség, illetve az a rohamosztagos, aki a tömegen átverekedve magát addigra már az első sorban ácsorgott - az utolsó számok közt felhangzott végre a Star Wars - Imperial Reggae, mely a Csillagok háborúja zenéjének feldolgozásaként született. A dal, illetve a rohamosztagos, aki a színpadra is felgyalogolt végül, hogy a tánctudományát is bemutassa a jelenlévőknek, teljesen megőrjítette a közönséget - ha nem lett volna olyan szoros a műsorrend, biztos, hogy visszakövetelik még legalább kétszer a zenekart. A PASO koncertje után még három együttes érkezett - a ROAD, a KILLAKIKITT és a Kovbojok szórakoztatta éjszakába nyúlóan a publikumot.

Fotók:

 

Hozzászólások