Liko Marcell

"Az a problémás, amiben élünk" - jön a Vad Fruttik új lemeze

Közel két év után új lemezt ad ki a Vad Fruttik. A december 15-én megjelenő ’Tudom milyen’ című album dalait a budapesti Akváriumban, a zenekar év végi triplakoncertjén hallhatja először élőben a közönség.

A 2014-es Darabok után Tudom milyen címmel jelenik meg a Vad Fruttik következő albuma. A december 15-étől megvásárolható tíz számos korong dalait a közönség a tripla budapesti lemezbemutató koncerten, december 27-én, 28-án és 29-én az Akvárium klubban hallhatja első alkalommal élőben. Likó Marcelltől – a zenekar szövegeiért is felelős frontembertől – már megszokhattuk, hogy szerzeményeiben az életünk feldolgozásra váró, nehezen megfogalmazható érzéseit boncolgatja - a Tudom milyen lemezen újabb határokat feszeget a zenekar, erős társadalomkritikával és szókimondással.

"Az album a rendszer tehetetlenségéről szól az én olvasatomban. Magunk vagyunk a kijelzőn a képhiba, nem úgy működünk, ahogy elvárnák tőlünk, ahogy megterveztek minket. Jobb esetben már nem érezzük azt, hogy velünk van baj. Rosszabb esetben, elfojtjuk, titkoljuk azt, amiről úgy érezzük, hogy a gyengeség jele; vagy azt kérdezgetjük magunktól, hogy miért nem vagyunk elég jók? Jó esetben ráérzünk arra, hogy az a társadalmi struktúra, amiben létezni kényszerülünk, nem gondoskodik mindenkiről, és rálátunk: az a problémás, amiben élünk, nem pedig mi - bármennyire is el akarják velünk hitetni az ellenkezőjét. Ebben a pár mondatban képzelem el az összes dalt - a hiba, amit el akarunk/akarnak titkolni" - mondja Likó Marcell, akiről idén Bunkerrajzoló címmel interjúkötet jelent meg.

vad fruttik_cover

Tudom milyen, 2015. Megadó Kiadó - zene: Vad Fruttik, szöveg: Likó Marcell
Dalok: 1. Utolsó adás // 2. Majom majom // 3. Gabi // 4. Részeg király // 5. Mi lenne jó // 6. Tudom milyen // 7. Gyújtsd fel! // 8. Túl kemény // 9. Hold // 10. Repülni roncsokat

A zenekar új albuma vadfruttik.hu oldalon, az iTunes-on, a GooglePlay-en, és az Amazonon keresztül is elérhető lesz, továbbá a Deezeren, a Spotify-on és természetesen a Youtube-on is meg lehet hallgatni. A decemberi tripla-buli után január közepétől országos lemezbemutató turnéra indul a csapat.

A turné első állomásai:

Január 15-16. Veszprém / Expresszó

Január 22. Miskolc / Helynekem

Január 23. Zalaegerszeg / Keresztury AMK

Január 29-30. Pécs / Pécsi Est Café

Vad Fruttik band sajto2015

Az öttagú Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb-legkedveltebb együttese. Zenéjük színes, több stílust keresztező - hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb, gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatott dalokat játszanak. Az együttes 2005-ben tűnt fel Szerelmes dal című számával, melyet 2006-ban követett a Vad Fruttik debütáló nagylemeze, a Rózsikámnak digitálisan – rajta többek közt a Sárga zsiguli, vagy a Nekem senkim sincsen, melyek komoly országos ismertséget hoztak a veszprémi zenekarnak. 2008-ban jött az Egy éjszaka Bohémiában, majd a Lehetek én is számukkal a 2010-ben megjelent Fénystopposok. Legutóbb 2014-ben adott ki lemezt a zenekar, Darabok címmel.

Hozzászólások