reszeg2241

A RÉSZEG NYERT

A "Részeg" című dalhoz készült videót tartották a legjobbnak az első Magyar Klipszemlén. A Pannonia Allstars Ska Orchestra közelmúltban készült klipje összesen 165 magyar vonatkozású zenei videó közül került ki győztesen a Toldi Moziban szeptember 17-18-án tartott szakmai versenyen. A zsűri további tizenegy kategóriában hirdetett még nyerteseket és egy alkotást különdíjjal jutalmazott.

Először rendezték meg a magyar videoklipek szakmai versenyét, melynek kapcsán összesen tizenegy kategóriában díjazták az elmúlt öt év hazai alkotásait. A Magyar Klipszemlével a szervezők egy olyan, hazai szinten egyedülálló, független eseményt kívántak létrehozni, ahol elsősorban a magyar alkotások művészi értékét kiemelve, nagy vásznon prezentálják a videókat a média, a szakma és a közönség számára. A szemle másodlagos célja, mint az a rendezvény honlapján is olvasható, az edukáció, illetve koncentrált információtovábbítás lenne a szakmabeliek, zenészek, managerek és kiadók felé egyaránt.

klipszemle

Az első Magyar Klipszemle az elmúlt 5 év alkotásaira koncentrált, a későbbiek az aktuális év terméseit rangsorolják majd. A 2010 előtti klipeket külön kategóriában versenyeztették. Blokkokra bontva mintegy 165 videót lehetett végignézni a Toldi moziban szeptember 17-18-án, ahol a zsűri először kategóriánként a legjobb ötöt igyekezett kiválasztani. Az ötös csoportokból a döntőbizottság (Ács Dani - a 444.hu újságírója, Dobos Tamás - operatőr, Izil - a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Libor Anita - az Index.hu Kultúra rovat vezetője és Vágvölgyi B. András - rendező) péntek éjjel hirdette ki a díjazottakat.

Az első Magyar Klipszemlén a Legjobb Klip díját a Horváth Viktor rendezésében készült 'Részeg' című alkotás nyerte. A Pannonia Allstars Ska Orchestra, illetve Riger János közreműködésében készült kisfilmet, melyben KRSA mellett nemcsak a zenekar első felállásából ismert énekes, hanem az Irie Maffiaból MC Kemon is szerepel, augusztusban láthatta először a közönség. A meglehetősen egyedi, a PASO korábbi videóinál talán picit merészebb, ám mindenképp vicces hangulatú filmes alkotás, amelyhez az Ez itt Anglia (This Is England) című brit kultuszfilm nyújtott inspirációt a rendezőnek, valóban tökéletes egységet alkot a dallal. A zenekar egyébként épp a szemlével azonos időben mutatta be legújabb, Billy Boyo című nótájához készült klipjét, mely az időzítés miatt sajnos már nem kerülhetett be az idei mezőnybe.

A Legjobb Klip fődíjával járó nyereménycsomag a zenekar és Horváth Viktor legközelebbi közös munkáját támogatva egy újabb nagyszerű Pannonia Allstars Ska Orchestra klip megszületését vetíti elő. A forgatáshoz a Moviebar Productions, az utómunkához a Post Office Films, a Youtube-on való megjelenéshez a WM Music Distribution nyújt segítséget, a munkálatok idejére az étkeztetést pedig a Pizza Forte biztosítja majd. Az új klip premiervetítésének a Toldi mozi ad otthont.

A filmszemle kategória-győsztesei:

- Legjobb rendezés:
Fazakas Fanni aka RUMEX - Summer Syndrome
- Legjobb operatőr:
Volkova Sisters - Das Madel und Die Dunkelheit / Rév Marcell
- Legjobb koncepció:
A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. - Vagy mindegy / Szimler Bálint, Rév Marcell
- Legjobb 2010 előtti:
NEO - official bandpage - Ranbo 13 / Pál Balázs
- Legjobb animáció:
Wellhello - Apuveddmeg / Bogdán Balázs
- Legjobb trash:
Psycho Mutants - Everybody's Young God / Szöllősi Géza, Zana Krisztián, Bánki Ákos
- Legjobb zene:
Majka, Curtis, BLR - Belehalok
- Legjobb styling:
Yvein monq - Twun / Kiss Heni
- Legjobb nobudget:
Bermuda / Official - Monte Carlo / László Loren
- Legjobb vágás:
Middlemist Red - Multicoloured Drive / Érdi Zsófia
- Legjobb látvány:
The Qualitons - Life Awaits / Horváth Viktor, Kanada Káosz

  - Zsűri különdíja:
Belau ft. Hegyi Dóri - Island of promise / Damokos Attila, Nagy Marcell