Richard Gere

Dublinban járt Richard Gere

Péntek este mutatták be az Audi Dublin Nemzetközi Filmfesztiválon Richard Gere 'Time Out Of Mind' című moziját. A Savoy filmszínházban tartott vetítésen maga a színész is megjelent.

Dublinba érkezett február 26-án Richard Gere. A hollywoodi sztár a Time Out Of Mind című film vetítése kapcsán repült az ír fővárosba, melyet az Audi Dublin Nemzetközi Filmfesztivál keretében mutattak be a Savoy moziban. A vetítés után a színész nyilvános interjút adott a színpadon, illetve válaszolt a közönség kérdéseire is.

Fotó: Pogonyi Nóra - Richard Gere

Fotó: Pogonyi Nóra - Richard Gere

A Time Out Of Mind című filmben Richard Gere egy férfit alakít, akit kilakoltatnak a lakásából és a könyörtelen, hideg utcára dobnak. Mivel nincs hová mennie, elsősorban arra törekszik, hogy ruhát, élelmet és egy ágyat találjon, ahol lehajthatja a fejét. Alkalmi társalgásokat folytat egy jó baráttal és megpróbál újra kapcsolatba lépni a lányával. Gere karakterét tulajdonképpen azzal a valósággal szembesítik a filmben, melyben az embernek semmije sincs.

A Golden Globe nyertes, humanitárius színész leginkább a Chicago, Unfaithful (A hűtlen), An Officer and a Gentleman (Gami-zóna), Days of Heaven (Mennyei napok), American Gigolo (Amerikai dzsigoló), Breathless (Kifulladásig Los Angelesben), Cotton Club, Pretty Woman (Micsoda nő), Bee Season (Szavak és érzések), Shall We Dance (Hölgyválasz), Mothman Prophecies (Megszólít az éjszaka), I'm Not There (Bob Dylan életei), The Hoax (Beugratás), Nights in Rodanthe (Éjjel a parton), Amelia (Kalandok szárnyán), Primal Fear (Legbelső félelem), Runaway Bride (Oltári nő), illetve a Dr. T and the Women (Dr.T és a nők) filmekben nyújtott alakításáról ismert. 2013-ban jelölték Golden Globe, valamint Screen Actors Guild - díjra az Arbitage (Végzetes hazugságok) főszerepe kapcsán. A Philadelphia-i születésű színész karrierjét a színpadon kezdte - egy egész évadot dolgozott a Provincetown Playhouse és a Seattle Repertory Theatre csapatával, majd New York-ban vállalt szerepeket. Színházi tevékenysége kapcsán említésre méltó a Lincoln Center A Midsummer Nights Dream, és a London Young Vic Theatre Production The Taming of the Shrew című előadása. Gere 1980-ban a Brent című darabbal tért vissza a Broadway-re, melyben egy homoszexuális rabot alakít - briliáns portréábrázolását Theatre World - díjjal ismerték el. Filmes sikerei a Days of Heaven mozival kezdődtek, mellyel elnyerte az Olasz Filmakadémia David Di Donatello - díját. Első könyve, a Pilgrim (Zarándok) 1997-ben jelent meg, a 25 éves "buddhista utazását" reprezentáló képek gyűjteményével, bemutatva személyes látásmódját eme ősi, spirituális világra vonatkozóan. A színész saját alapítványa, a Gere Fundation az egészségügyi oktatás és az emberi jogok védelme mellett a tibeti tudatosság, gondolkodásmód, illetve Tibet veszélyeztetett kultúrájának népszerűsítéséért küzd.

Fotó: Pogonyi Nóra - Richard Gere

Fotó: Pogonyi Nóra - Richard Gere

A fesztivál egészen az Oscar Gáláig tart - További információk a rendezvénnyel kapcsolatban ITT.

Fotók:

Hozzászólások