Screenshot_231

Premier: a Download Fesztivál csatornáján debütált Chester Bennington első bandájának klipje

Online csatornát indítottak a Download Fesztivál szervezői a koronavírus-járvány miatt törölt programok kárpótlásaként. A péntektől vasárnapig szakaszosan elérhető Download TV második részében egy világpremiert is láthatott a közönség: a virtuális fesztivál felületén mutatták be először Chester Bennington első, Grey Daze nevű bandájának legújabb klipjét!

Június 26-án érkezik Chester Bennington első bandájának Amends című albuma, amelyen a 2017-ben elhunyt énekes hangját hallhatja a közönség. A korong előfutáraként négy dalt már közzétett a csapat, mostanra pedig az ötödik, B12 című szerzemény újravett változata is megérkezett, a Korn zenekarból ismert Brian Head Welch és James 'Munky' Shaffer közreműködésével. A klipes nótát a Grey Daze a Download Fesztivál virtuális csatornáján mutatta be péntek délután a közönségnek.

"Akik esetleg nem tudnák, a Grey Daze-t a '90 -es években alapítottuk a barátommal és üzlettársammal, Chester Benningtonnal. 2016-ban izgatottan jelentettük be, hogy újra összeáll a zenekar, meghirdettük az első koncertünket és elkezdtünk dolgozni egy albumon, még azelőtt,  hogy 2017-ben berobbant volna a hír Chester haláláról, ami megannyi embert sokkolt" - kezdte a klippremier felvezetéseként Sean Dowdell, a Grey Daze dobosa.

Sean Dowdell / Fotó: Pogonyi Nóra, Phoenix, AZ, 2017.

Sean Dowdell / Fotó: Pogonyi Nóra, Phoenix, AZ, 2017.

"Több hónapos gyász után, számos megbeszélést követően úgy döntöttünk, Chester előtt tisztelegve nyilvánosságra hozzuk a Grey Daze-hez köthető zenei hagyatékát. Chester eredeti hangfelvételeit használva, illetve Chester barátainak és családtagjainak közreműködésével új zenei részeket rögzítve összeraktunk egy albumot a Grey Daze anyagaiból, amit Amends-nek neveztünk el, és amely június 26-án jelenik meg. Ma bemutatjuk az album utolsó, B12 dalát, amelyben a Korn együttesből ismert Head és Munky is játszik" - mondta Sean, aki egyébként 2017-ben az Onstage-nek is adott egy interjút, személyes történeteket megosztva Chester Benningtonról.

A B12 klipje közben a Grey Daze YouTube csatornájára is felkerült:

 

Hozzászólások