Hurts / Fotó: Pogonyi Nóra

Nem csalódtunk a Hurts-ben - tökéletes koncertet adtak a Sziget Fesztiválon

Alig egy hónappal a Sziget Fesztivál kezdete előtt derült ki, hogy a Hurts is fellép a jubileumi rendezvényen. Az angol szintipop duó vasárnap este koncertezett zenekarával a nagyszínpadon, közvetlenül a fesztivál szülinapi party-ja után. 

A Hurts lassan visszajáró zenekarnak számít Magyarországon - nem először játszottak a Szigeten, de felléptek már a Volt Fesztiválon, idén pedig az EFOTT-on is találkozhatott velük a közönség. Ennek ellenére nagy meglepetés volt, mikor a manchesteri duó tagjai, Theo Hutchcraft és Adam Anderson július 18-án bejelentették, hogy színpadra állnak a jubileumi rendezvényen is, hiszen alig egy hónap volt csak hátra a Sziget kezdetéig.

Hurts / Fotó: Pogonyi Nóra

Hurts / Fotó: Pogonyi Nóra

Részemről nagy öröm volt a hír. Többször láttam már a szintipop formációt élőben és mindig jó választásnak bizonyult egy Hurts koncertet beilleszteni a fesztiválok nagyszínpados produkciói közé. Bár nem annyira termékenyek, mint más sztárcsapat, de van jónéhány tökéletesen eltalált slágerük, melyek képesek azonnal magukkal ragadni a közönséget. Bár a Hurts esetében egy lassabb tempójú bulira kell számítani, a dalok erős szövegvilága és Theo Hutchcraft hangja mindig nagyon erős hatással van az emberre.

Hurts / Fotó: Pogonyi Nóra

Hurts / Fotó: Pogonyi Nóra

A Sziget Fesztivál szülinapi party-ja után némi csúszással érkezett a színpadra zenekarával a szintipop duó, rögtön egy népszerű slágerrel, a Some Kind Of Heaven című dallal indítva az estet. Míg a turnézenekar és Adam Anderson jórészt egy helyben maradt, Theo Hutchcraft, a már megszokott elegáns öltözetben igyekezett bejárni a színpadot. A hangosítás, illetve a hangzás az első perctől az utolsóig tökéletes volt, a minimál hangszerelésű részeknél olyan erővel hasított az énekes hangja, hogy szabályosan beleborzongott az ember. A régebbi nagy slágerek mellett, mint a Miracle, a Sunday, a Wonderful Life vagy a Better Than Love természetesen a legújabb, Beautiful One című dalukat is eljátszották.

Hurts / Fotó: Pogonyi Nóra

Hurts / Fotó: Pogonyi Nóra

Theo többször szólt a közönséghez jórészt angolul, de a "köszönöm" szót úgy látszik sikerült az emlékezetébe vésnie. A koncert végén pedig, miközben a Stay című slágerükre ringatózott a tömeg, előkerültek az elmaradhatatlan rózsaszálak, melyeket az énekes "kiosztott" a fesztiválozóknak.

Hurts/ Fotó: Pogonyi Nóra

Hurts/ Fotó: Pogonyi Nóra

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások