IMG_0309a

Sztárvendéggel érkezett a Bad Religion a Sziget Fesztiválra - videó

Szombaton is nagyon sok sztárzenekar érkezett a Sziget Fesztiválra - míg a nagyszínpadon a Halott Pénz, Iggy Azalea és a Galantis után Macklemore & Ryan Lewis őrjítette meg a közönséget, az A38 Sátorban Los Angeles-i Bad Religion csapott a húrok közé. A kaliforniai punk rock úttörői egy meglepetésvendéget is hoztak - a koncert vége felé egy dal erejéig az Ignite együttes frontembere, Téglás Zoltán érkezett a színpadra.

Elérkezett a hétvége - szombaton még többen látogattak ki a Szigetre. A szabadnapnak köszönhetően nemcsak az esti órákban, hanem már napközben megteltek a fesztiválváros "utcácskái". Aznap is rengeteg nívós előadó lépett fel a rendezvényen, a nagyszínpadon pedig a Lóci Játszik csapata után egy újabb magyar zenekart láthatott a közönség, ugyanis délután 4-kor a Halott Pénz csapata nyitotta a programokat. A népszerű hazai hiphop formációt Iggy Azalea váltotta, az ausztrál rap díva után pedig a svéd elektronikus dance dj trio, a Galantis produkciója következett.

Míg a nagyszínpadon a szombati nap headlinereként Maclemore & Ryan Lewis szórakoztatta a fesztiválozókat, az A38 Sátor színpadán a Los Angeles-i Bad Religion csapott a húrok közé. A kaliforniai punk rock banda koncertjének borzasztóan örültek a keményebb műfajok kedvelői, ugyanis érezhetően évről-évre kevesebb rockzenekar kap helyet a Sziget fellépői között.

Bad Religion / Fotó: Pogonyi Nóra

Bad Religion / Fotó: Pogonyi Nóra

A Bad Religion csapata nagyon energikus produkcióval állt színpadra, ami az első pillanattól magával ragadta a közönséget. A tömeg közepén beindult a pogó és a crowd surfing, aminek a biztonsági őrök persze nem túlzottan örültek. A zenekar egy klasszikussal nyitott - az American Jesus című számmal indították a koncertet, majd sorra következtek a pörgősebbnél pörgősebb nóták, köztük a New Dark Ages, a Stranger Than Fiction, az Atomic Garden és a Los Angeles Is Burning.

Bad Religion / Fotó: Pogonyi Nóra

Bad Religion / Fotó: Pogonyi Nóra

A banda énekese, Greg Graffin a számok között mindig szólt egy-két szót a közönséghez, a koncert vége felé pedig egy vendég-énekessel is meglepte őket: a szintén kaliforniai, jelenleg Európában turnézó Ignite zenekar magyar származású frontembere, Téglás Zoltán érkezett a színpadra, akivel a We're Only Gonna Die című számot közösen adták elő. 

Hozzászólások