JollyJackers

Koncertklippel búcsúzik a dobosától a Jolly Jackers zenekar - videó

Koncertklippel jelentkezett a Jolly Jackers zenekar, amelynek képanyagát még a februári turnéjukon rögzítették a The Underdog című friss dalra. A zenészek ezzel a kisfilmmel búcsúznak a dobosuktól, aki családi okok miatt elhagyja a csapatot. 

A koronavírus-járvány az egész zeneipart térdre kényszerítette. Ahogy minden zenekar, a Jolly Jackers csapata is kénytelen volt lemondani a tavaszi és a nyári koncerjeit, amelyek közt nagyon sok külföldi esemény is lett volna.

„A világ helyzete a mi terveinket is áthúzta. A teljes tavaszi és nyári turnénk elmaradt francia, német, cseh, holland, erdélyi és magyar dátumokkal, és az ismert okok miatt az őszi állomások - kb.20 koncert - is bizonytalanok.  Szerencsére az új dalunk már a tarsolyban volt, csak a megfelelő alkalomra vártunk" - nyilatkozta a dunaújvárosi folk rock banda.

A járványidőszak közepén ráadásul újabb nehézséggel kellett a zenészeknek szembenézniük: a formáció dobosa és egyben szervezője, Szepesi Viktor családi okok miatt kivált a zenekarból, így új tagot kellett keresniük, hogy folytatni tudják a munkát. Szepesivel nem csak a kollégájukat, hanem a barátjukat veszítették el - a dobostól a The Underdog című friss dalukhoz készített koncertklippel búcsúznak a muzsikusok.

"Amikor beütött a krach, szervezőnk és dobosunk, Szepesi Viktor jelezte, hogy családi okok miatt nem fogja tudni ellátni feladatát, de ez sajnos a zenekarból való kilépésre módosult. Emiatt a koncertszervezéssel járó problémák másodlagossá váltak, mert barátunkat, szervezőnket és dobosunkat vesztettük el, akivel az eddigi heroikus közös munka nélkül nem mondhatnánk el, hogy a zenekar mérlege: 3 nagylemez; 1 kislemez; 3 single; több, mint 1 millió Spotify stream és 250 koncert 14 országban. Ezzel az utolsó közös dallal búcsúzunk tőle és köszönjük meg eddigi munkáját" - foglalta össze a történteket a csapat, hozzátéve: Hamarosan bejelentik Szepesi utódját, aki augusztus végén debütál majd. A zenészek bíznak benne, hogy az új dobosukat az elődjéhez hasonló szeretet övezi majd. 

A Jolly Jackers – Back to the Stage Tour következő eseményei:
• Augusztus 29. Baja, Vízi színpad (Esemény itt)
• Szeptember 4.-Békéscsaba, Tószínpad (Esemény itt)

Ez pedig a vadonatúj koncertvideó:

 

Hozzászólások