Fotó: Pogonyi Nóra

Kendrick Lamar csalódást okozott, de kiheverjük: ilyen volt a Sziget első napja - fotók

A Clean Bandit indította a programok sorát a Sziget Nagyszínpadán. A tikkasztó meleg ellenére a közönség folyamatosan gyarapodva, hősiesen végigállta a koncerteket - akkor sem adta fel a nép, mikor a fesztivál fellépői közül az egyik legnagyobb név, Kendrick Lamar bő 40 percet várakoztatta őket. Képeken is mutatjuk a rendezvény első napját. 

Szerdán végre megnyitotta kapuit a Sziget Fesztivál, mely idén a "Szeretet Forradalma" jegyében zajlik. Bár még nem indultak be a az összes helyszínen a programok, estére meglehetősen sokan összegyűltek a rendezvényen. A már-már elviselhetetlen hőség sem tántorította el fesztiválozókat attól, hogy egy jót bulizzanak a nagyszínpados fellépők dalaira, akik közül elsőként a Clean Bandit csapata táncoltatta meg a népet.

Clean Bandit / Fotó: Pogonyi Nóra

Clean Bandit / Fotó: Pogonyi Nóra

Clean Bandit / Fotó: Pogonyi Nóra

Clean Bandit / Fotó: Pogonyi Nóra

A dallamos slágerekkel érkező zenekar után az angol rapper, Stormzy következett, akit - a "labdaparty" után - Lykke Li váltott a színpadon, egy jóval lassabb tempójú produkcióval. Érezhetően itt kicsit le is ült a bulizási kedv a közönség soraiban - persze sokan voltak kíváncsiak a svéd dalszerző-énekesnőre, de a színpadtól távolabb eső részeken néhány szám után ülős koncertbe csapott át a mulatozás.

Stormzy / Fotó: Pogonyi Nóra

Stormzy / Fotó: Pogonyi Nóra

Lykke Li / Fotó: Pogonyi Nóra

Lykke Li / Fotó: Pogonyi Nóra

A szerdai nap legnagyobb sztárvendége, Kendrick Lamar zárta a programsorozatot a nagyszínpadon. Az amerikai rapper showjára rengetegen érkeztek, ám sajnos az előadó elég nagy csalódást okozott azzal, hogy bő 40 perces késéssel állt a közönség elé. A szervezők utólagos tájékoztatása szerint technikai malőr - saját audiórendszerük meghibásodása - miatt csúsztak a kezdéssel, ami azért volt nagyon nagy fájdalom a rajongóknak, mert este 11 órakor sajnos mindenképp be kell fejezni a hangoskodást a Nagyszínpadon.

Kendrick Lamar a kivetítőn / Fotó: Pogonyi Nóra

Kendrick Lamar a kivetítőn / Fotó: Pogonyi Nóra

Bár szerdán több színpadon még nem kezdődtek el a programok, azért voltak helyek, ahol elképesztően jól lehetett szórakozni. Az egyik ilyen a Hungarikum Village, ahol este 10 óra körül úgy ropták a népzenére a külföldiek, hogy öröm volt nézni!

Hungarikum Village / Fotó: Pogonyi Nóra

Hungarikum Village / Fotó: Pogonyi Nóra

A Sziget első napján a szervezők tájékoztatása szerint 68 ezren szórakoztak a fesztiválon. Csütörtökön érkezik többek közt Damon Albarn virtuális zenekara, a Gorillaz és a multiinstrumentalista producer-dj-zenész, Bonobo is fellép a nagyszínpadon. A többi helyszín is működésbe lendül - a Világzenei Színpadon ezúttal hazai zenekarok lesznek a központban, a Mastercard Színpad by A38 sátor pedig most is az A38 Hajó szellemiségét tükrözve, aktuális nemzetközi előadókat villant meg a fesztiválon. Maga a fesztivál egyébként idén is gyönyörű - elképesztőan hangulatos dekorációk teszik teljessé az élményt.

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások