unnamed (16)

Későbbre tolódik a Toxikoma bemutatója a koronavírus-járvány miatt

A fokozódó járványhelyzettel kapcsolatos előrejelzések okán, az eredeti októberi bemutató helyett, előreláthatólag a jövő év első felében érkezik a mozikba Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma.

Eredetileg október végén került volna a mozikba a Toxikoma című film, amit Szabó Győző drogvallomásai inspiráltak. A Herendi Gábor rendezésében készült alkotás a színész azonos címmel megjelent könyvén alapul, amely egy vidékről a fővárosba felkerült fiatalember életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást.

Az október 22-ére időzített filmbemutatót már nagyon sokan várták, ám a járványhelyzet miatt most úgy tűnik, még egy ideig türelemmel kell lennie a közönségnek.

“A visszajelzések alapján komoly érdeklődés mutatkozik a Szabó Győző azonos című könyvének sorsfordító eseményeit bemutató alkotás iránt, ezért úgy döntöttünk, megvárjuk, míg a biztonságos mozizást nem zavarhatja meg a vírus” – tudatta a mai közleményben Illés Gabriella, a Toxikoma producere.

A film így előreláthatóan 2021 első felében érkezik a mozikba. Hogy addig is gyorsabban teljen az idő, az alkotók rengeteg érdekes tartalommal készülnek a Toxikoma Facebook-oldalán.

A filmről:

A Toxikoma című alkotás Szabó Győző és Csernus doktor, az alfahím és az Istent játszó pszichiáter harcát, a két ego összefeszülését és a két ember baráttá válását mutatja be. Szabó Győzőt Molnár Áron és Csernus doktort Bányai Kelemen Barna, Kaszás Attila-díjas színész alakítja, Éva nővér szerepében pedig Török-Illyés Orsolyát láthatjuk.

Előzetes:

Hozzászólások