Arnold Schwarzenegger / Fotó: Pogonyi Nóra

Új időpontban rendezik az Oscar-gálát a koronavírus-járvány miatt

Február vége helyett áprilisban rendezik meg 2021-ben az Oscar-gálát a koronavírus-járvány miatt.

Közleményben jelentette be az amerikai filmakadémia, hogy az eredeti, február 28-ára tervezett Orcar-gála dátumát április 25-re tolták át, a jelöltek névsorát pedig március 15-én teszik nyilvánossá. A döntést néhány nappal a hollywoodi filmforgatások június 12-ei újraindulása után hozták meg.

A díjátadó eltolásával a nevezésre is több idő marad: a jelölésre szánt filmeket ezúttal december 31. helyett egészen február 28-ig kell mindenképp bemutatni a nagyközönségnek. Mindez azért fontos, mert a járvány, illetve a forgatások leállása miatt csúszásban vannak az alkotók a forgatási-, illetve utómunkálatokkal.

A speciális kategóriák (rövidfilmek, dokumentumfilmek stb.) benyújtási határideje december 1., az általános nevezési kategóriáké - köztük a legjobb kép vagy például az eredeti dal - pedig 2021. január 15.

A 93. Oscar-gálának ezúttal is a Hollywood & Highland Center-ben található Dolby Theatre lesz az otthona, a ceremóniát az ABC csatornáján keresztül közvetítik élőben több mint 225 országban, illetve tartományban.

/ Nyitókép: Arnold Schwarzenegger, Dolby Theatre, Terminátor 5 világpremier / Fotó: Pogonyi Nóra

 

 

Hozzászólások