16403015_1327439723943539_680562115385905551_o

Fesztivált rendez a Madách Színház

Szerelmünk, Shakespeare címmel fesztivált rendez a Madách Színház. A június 9. és július 16. között zajló rendezvény programjában a zene, a tánc és színházi produkciók mellett Shakespeare-szakértők előadásai is helyet kaptak.

A Madách Színház rendkívüli rendezvénysorozatra készül: fesztivált rendez főhajtásként William Shakespeare előtt, aki szerzőként talán a legnagyobb hatást gyakorolta a színjátszásra világszerte. A teátrum a Szerelmes Shakespeare című előadásának június 9-i bemutatójához kapcsolódva szervezi a fesztivált, neves színészek, rendezők, zenészek, táncművészek és irodalomtörténészek bevonásával.

Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója szerint Shakespeare a magyar színház szempontjából is kiemelkedő hatású szerzőnek számít. Mindaz, ami vonzó a színházban, megtalálható a műveiben a fantasztikus történettől kezdve, a nyelvi gazdagságon és az emberi karakterről való mély tudáson át a filmszerű lebonyolításig. Szirtes úgy véli Shakespeare a jelen korunkban még aktuálisabbnak, mint azelőtt bármikor.

Fotó: Madách Színház / Facebook

Fotó: Madách Színház / Facebook

A fesztivál gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. 

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak előadásában ifjabb Vidnyánszky Attila Ahogy tetszik-rendezését és Szabó T. Anna Shakespeare-szonett fordításait is élvezheti a közönség Hegedűs D. Géza rendezésében, két rendezőszakos hallgató, Szilágyi Bálint és Markó Róbert pedig a Madách Színház fiatal színészeivel mutat majd be Shakespeare-meséket.

Az én Shakespeare-em címmel 14 estéből álló beszélgetéssorozatot is rendeznek: elismert színházművészek, műfordítók és gondolkodók részvételével, de emellett lesz majd költő- és dalverseny is.

A Schilling Árpád rendezte Hamlet.WS című produkció két alkalommal is megtekinti a nagyérdemű a fesztivál ideje alatt, koncertet ad Ónodi Eszter és a WH zenekar, illetve Shakespeare LIVE címmel Hajdu István és Magyar Attila közös produkcióját is élvezheti a közönség, Kocsák Tibor zenéjével. Fekete Ernő és Kerekes Éva előadásában egy-egy alkalommal Shakespeare-monológok porondra kerülnek, továbbá több Shakespeare-darab témájára készült táncelőadást is láthat a közönség.

Fotó: Madách Színház / Facebook

Fotó: Madách Színház / Facebook

A rendezvény alatt Legendás színészek - legendás szerepek címmel Keleti Éva képeivel fotókiállítás nyílik, ahol olyan felvételeket tárnak az érdeklődők elé, melyeket a Madách Színház 1962-1988 között bemutatott Shakespeare-előadásain készültek.

A színház tetőteraszán reneszánsz romkocsma is várja a nézőket, reneszánsz ételekkel, italokkal, mindezt korabeli dalokkal kísérve. A Szerelmes Shakespeare előadásai után ugyanitt táncházat is tartanak a szerzevők. A fesztivál nyitó és záró napján pedig a darab előtt utcaszínház, és a Tűzmadarak cirkuszcsoport produkciója várja a részvtevőket az épület előtt.

Hozzászólások