Szerednyey Béle - Madách Színház / Fotó: Pogonyi Nóra

A színpadon köszöntötték fel kollégái a születésnapos Szerednyey Bélát - fotók

Február 22-én töltötte be 60. életévét Szerednyey Béla. A Jászai Mari-díjas színészt kollégái a Hatalmas Aphrodíté előadásának végén, a Madách Színház színpadán köszöntötték fel. 

Szerednyey Béla 1958. február 22-én született, 1981-ben végezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, azóta – vagyis 36 éve – a Madách Színház tagja. Több rekord is fűződik a nevéhez: ő alakította a legtöbbször Micsel Rumlit a Macskákban, illetve a bemutató óta főszereplője a Páratlan párosnak, amely 1985 óta van műsoron és már több mint 900-szor láthatták a nézők.  Színházi szerepei mellett Szerednyey filmekben is játszott - köztük a Kútfejek című nagyjátékfilm, illetve a Linda és az Angyalbőrben című televíziós sorozat -, de rendezőként is közreműködött jó néhány darabban, szinkronszínészként pedig olyan karaktereknek kölcsönözte a hangját, mint például Magyarországon a 80-as évek végén bemutatott Nils Holgerson című rajzfilmsorozat főhőse, vagy a Hupikék törpikék figurái közül Tréfi.

Szerednyey Béla családjával / Fotó: Pogonyi Nóra

Szerednyey Béla családjával / Fotó: Pogonyi Nóra

A Jászai Mari-díjas, érdemes művészt február 22-én a Madách Színház színpadán lepték meg a kollégái: a Hatalmas Aphrodité előadásának tapsrendjénél egyszercsak megjelent Szirtes Tamás a színpadon, hogy születésnapja alkalmából gratuláljon a színésznek. A teátrum igazgatója néhány mondatban méltatta, majd ajándékot és virágcsokrot nyújtott át az ünnepeltnek, ezután Szerednyey Béla is mondott pár szót még mielőtt kollégáival aznap estére elköszöntek a közönségtől.

Szirtes Tamás és Szerednyey Béla / Fotó: Pogonyi Nóra

Szirtes Tamás és Szerednyey Béla / Fotó: Pogonyi Nóra

Az ünneplés a színfalak mögött folytatódott, ahol a családjával együtt még több mukatárs, újabb ajándékok, egy csokoládétorta, Csonka Andrásnak köszönhetően pedig még egy 60-as számmal ellátott lufi is várt a színészre. Tóth Enikőtől egy közös fiatalkori képet kapott, Sasvári Sándor italt hozott, illetve Szente Vajk egy saját verssel lepte meg a születésnapost- ők háman rövid beszédet is mondtak, egy-egy szép emléket felidézve. A köszöntések után az is bebizonyosodott, hogy Szerednyey a tortavágásnak is mestere - olyan gyorsan felszeletelt és tálta a süteményt, mintha világéletében ezt csinálta volna.

Szerednyey Béla / Fotó: Pogonyi Nóra

Szerednyey Béla / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások