Relief LIVE

RELIEF LIVE - EXKLUZÍV EST A LINKIN PARKKAL - FOTÓK

Koncerttel egybekötött exkluzív est keretében ünnepelte tíz éves fennállását a Music for Relief. A Linkin Park együttes által 2005-ben alapított non-profit szervezet Relief LIVE rendezvényén a Los Angeles-i rockzenekar mellett Steve Aoki, Mark Hoppus, Page Hamilton és Adrian Young is színpadra állt. A november 14-én tartott különleges eseménynek az L.A. River Studios épülete adott otthont.

Exkluzív rendezvénnyel ünnepelte 10 éves fennállását november 14-én a Music for Relief – a Relief LIVE névre keresztelt élőzenés est helyszíne a meglehetősen csekély befogadóképességű Los Angeles-i L.A. River Studios épülete volt, ahol a koncertek mellett étellel és itallal várták a vendégeket. Az est folyamán Steve Aoki, a Linkin Park zenekar, valamint Mark Hoppus (Blink-182), Page Hamilton (Helmet) és a No Doubt együttes dobosa, Adrian Young is színpadra állt.

A különleges rendezvényre este hat után érkeztek az első vendégek - addigra már az összes fellépő a helyszínen volt. A becsekkolást követően bárki szabadon társaloghatott, koccinthatott akár a Linkin Park tagjaival, akár bármely más előadóművésszel. Tulajdonképpen egyfajta, nagyjából 200 fős VIP eseményt kell elképzelni, ahol a Music for Relief szervezetét támogatók együtt szórakoznak, illetve ünneplik meg az alapítvány 10 éves fennállását a zenészekkel. Én Brad Delsonon kívül a Linkin Park összes tagjával váltottam pár szót, még Mike Shinoda feleségével, Anna Shinodával is összefutottam, akivel korábban Amsterdamban találkoztam, a Linkin Park Underground által szervezett LPU Summit eseményen - akkor dedikálta nekem Anna a Learning not to drown című könyvét. Persze az elsők, akiket megláttam, és akik mint mindig, most is lelkesen fogadtak, Lulu és Lorenzo, a Linkin Park hivatalos rajongói klubjának működtetői voltak, illetve a Los Angeles-i LPU tagok, akik önkéntes munkával segítették a rendezvény lebonyolítását.

Dave (Phoenix) Farrell-lel hosszabban beszélgettem, többnyire a Music for Relief és a zenekar kapcsán, illetve egy picit a közelgő ünnepi szezonról. A zenész mesélt a szervezet alapításáról, mi motiválta őket arra, hogy létrehozzanak egy ilyen alapítványt, hogy milyen nagy hatással volt rájuk, amit azokon a katasztrófa sújtotta területeken láttak, ahova a zenekar tagjai személyesen is elmentek. A segélyprogramok közül a Power the World az egyik, amire Dave igazán büszke és nagyszerű dolognak tart - a kezdeményezésen keresztül olyan családoknak nyújtanak megoldási lehetőségeket, akiknek a lakhelyén egyáltalán nincs elektromos áram vagy csak szakaszosan férnek hozzá. Dave nem gondolja, hogy a szervezetüket kizárólag a Linkin Park miatt támogatnák az emberek - szerinte  nagyon sokan segítenek a zenekartól függetlenül. Hogy mennyire nehéz lehet a másik oldalnak, mások segítségét elfogadni, ha valaki tényleg rászorul - szerencsére Dave még nem volt olyan szituációban, melynek kapcsán bármiféle nagyméretű katasztrófa érte volna, persze mindenkinek vannak olykor nehézségei az életben, de ő egy olyan típusú ember, aki általában saját maga próbálja megoldani azokat. A Linkin Park kapcsán annyit mondott, hogy az európai turné után, amit nagyon élveztek, most főleg új dalok írásával foglalkozik a zenekar - a következő lemezt inkább 2016 második felére, illetve év végére tervezik. A karácsonyi szezont családi körben, pihenéssel tölti majd - hogy az Újévet hogyan ünnepli, arról még egyelőre fogalma sincs.

A Relief Live rendezvényre limitált számban váltható jegyekkel egyébként a Music for Relief Power the World programját, illetve a Disaster Relief alapot támogatták a vendégek, továbbá az eseményen is volt lehetőségük adakozásra a Silent Auction keretében, melynek kapcsán például Mike Shinoda egyik alkotására, zenészek (többek közt a Sepultura, Bruno Mars, Linkin Park) által aláírt hangszerekre, az LA Kings csapata által aláírt hockey ütőre, illetve egyéb zenei és sporteseményekre szóló belépőkre is lehetett licitálni. A koncert közben is volt néhány felajánlás - az egyik vendég 10 ezer dollárt fizetett azért, hogy Steve Aoki ott a helyszínen megölelje, illetve ha jól emlékszem, talán egy Vegas-i fellépésre is elmehet majd vele, egy másik támogató pedig 10 ezer dollárért vásárolt magának egy exkluzív backstage élményt a Linkin Parkkal.

Mindamellett, hogy a rendezvény hangulata a különlegesség érzésével töltötte el az embert, ahogy teljesen természetesen elvegyülhetett a művészek és az átlag magyar lakossághoz képest feltehetően igen magas anyagi színvonalon élők társaságában, a színpadi műsor is nagyon exkluzív volt. Az élőzenei előadások közt az est házigazdája, Mark Hoppus (Blink 182), továbbá Whitney Showler (MFR), Kimberly Hutarte (MFR), Mike Shinoda (Linkin Park), Brad Delson (Linkin Park), Dave Farrell (Linkin Park) és Steve Aoki is megszólalt a Music for Relief kapcsán, illetve Chester Bennington (Linkin Park) is mondott néhány mondatot a Linkin Park produkciója alatt, kifejezve köszönetét mindazoknak, akik az alapítványon keresztül a segélyprogramjaikat támogatják. A rockbanda minikoncertje előtt Steve Aoki állt színpadra, akihez a Darker than blood című közös daluk kapcsán Mike Shinoda és Chester Bennington is csatlakozott.

A Linkin Park páratlan előadással örvendeztette meg a közönséget. A helyszín méreteiből adódóan a nagykoncertek hangulatához képest sokkal személyesebb légkörben előadott produkció hihetetlen energiával robbant a színpadon. A zenekar a From the Inside, a Runaway és a Wastelands című dalokkal indította koncertet, utóbbinál Chester a tőle megszokott módon őrült extázisba esve ugrált a színpadon. Már Steve Aoki showja közben is feltűnt, milyen jókedve van, ahogy a DJ produkciója alatt egy karnyújtásnyira tőlem széles mosollyal az arcán táncolgatott. Mikor birtokba vette a színpadot, végre teljesen kinyílhatott - szabályosan ragyogott, ahogy le-föl rohangált a pódiumon. Két dal között egyszercsak lehajolt a mellettem álló lányhoz, megölelte és megpuszilta, amin igazából annyira nem lepődtem meg, mivel tudom, hogy jól ismerik egymást. Ám amikor hozzám fordult, és engem is magához szorított, majd egy hatalmas cuppanós puszit nyomott az arcomra, hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok. Fogalmam sincs, mi ütött belé - igaz, hogy az elmúlt két évben többször találkoztunk már, de ilyesmi még sosem fordult elő - mindenesetre, ha volt is bennem kétség, hogy legközelebb ilyen messzire utazzak csak azért, hogy láthassam újra a zenekart, vagy részt vegyek a Music for Relief bármelyik rendezvényén, egy szempillantás alatt szertefoszlott. Ezzel a gesztussal olyan szinten megérintett, még most is előttem van, ahogy ragyog az arcán a mosoly - mintha valamiféle hatalmas szeretetbonbont nyomott volna le a torkomon, ami a szívem táján egyszercsak felrobban, millió darabjával elárasztva belül. Ez persze csak a kezdet volt - később még visszatért hozzám az In the end című szám alatt - és miután mindenkivel lepacsizott körülöttem, elkapta a kezem és miközben fogta, egészen közel hajolt és egyenesen az arcomba énekelt, illetve a kamerába, amit kettőnk között tartottam. Leírhatatlanul jóleső érzés, mikor figyelemmel tüntetik ki az embert, még akkor is, ha mindössze néhány percig tart az egész. Még most is előttem van (és a felvételnek köszönhetően bármikor lejátszhatom), ahogy mosolyogva a szemembe néz, miközben énekel. Persze másoknak is okozott exkluzív élményeket Chester, többekkel kezet fogott és együtt énekelt, ugyanúgy, mint Mike Shinoda, aki ráadásul le is ugrott egyszer a show alatt a közönséghez. Dave Farrell, aki pont előttem gitározott, szintén folyamatosan szórakoztatott minket, a show végén pedig még a koncert alatt használt aláírt pengetővel is megajándékozott. Mike-tól is kaptam egyet később, Rob Bourdon pedig adott egy aláírt dobverőt.

A Linkin Park koncertje alatt vendégművészek is csatlakoztak egy-egy szám erejéig a zenekarhoz. A What I've done és a Numb című számokat a No Doubt együttes dobosával, Adrian Young-gal adta elő a banda, illetve az utóbbihoz Mark Hoppus (Blink 182) is beállt egy gitárral. A Bleed it out és a Faint című szerzeményeket pedig Page Hamiltonnal (Helmet) játszotta el közösen az zenekar. A show végén Chester lejött a színpadról, hogy mindenkivel váltson néhány mondatot, hiszen akik részt vettek ezen az eseményen, a Music for Relief támogatói. Mivel az est folyamán korábban nem volt alkalmam rá, én is odamentem hozzá beszélgetni kicsit - borzasztóan jólesett, amilyen közvetlenül és barátságosan fogadott. De ugyanez igaz az LPU dolgozóira is - a világ bármely pontján találkozunk, mindig ugyanolyan szeretettel üdvözölnek. Így utólag elmondhatom, soha életemben nem volt még ilyen élményben részem, mint amilyennel szombat este a Music for Relief megajándékozott. Persze annak idején a Concert for Philippienes is nagyon különleges volt a Club Nokia-ban - de a Relief LIVE a Linkin Parkkal és segélyszervezetükkel kapcsolatos összes korábbi tapasztalatomat felülmúlta.

A Music for Relief segélyszervezetét a Los Angeles-i Linkin Park együttes alapította a 2004 decemberében Dél-Kelet Ázsia partjainál pusztító cunami okán. A non-profit egyesület létrejöttétől számítva több mint 7 millió dollárnyi összeggel segítette négy kontinens többszörös katasztrófával sújtotta területeinek túlélőit – támogatta többek közt a Katarina hurrikán, a kínai Wenchuan vulkánkitörés, a zimbabwei kolera járvány, a Fülöp-szigeteken tomboló Haiyan tájfun, a balkáni árvizek, továbbá a Haitin, Japánban és Nepálban pusztító földrengések károsultjait. Számtalan jótékonysági rendezvényt, koncertet, online árverést szervezett elismert zenészek és hírességek közreműködésével, hogy a lerombolt területek újraépítésének segítése mellett a rászorulók a szükséges ellátásban részesüljenek. Mindemellett pedig a klímaváltozás elleni harcban is részt vesz – működése óta több mint egymillió fa ültetését kezdeményezte.

 Fotók az eseményről:

Relief Live Relief Live         Dave Farrell Dave Farrell         Relief Live Relief Live         Relief Live Relief Live         Mike Shinoda Mike Shinoda         Mark Hoppus Mark Hoppus         Mark Hoppus Mark Hoppus         Mark Hoppus Mark Hoppus         Mike Shinoda Mike Shinoda         Mike Shinoda Mike Shinoda        Mike Shinoda Mike Shinoda        Mike Shinoda Mike Shinoda        Mike Shinoda Mike Shinoda        Mike Shinoda Mike Shinoda        Mark Hoppus, Steve Aoki, Mike Shinoda Mark Hoppus, Steve Aoki, Mike Shinoda        Steve Aoki Steve Aoki          Lorenzo Errico Lorenzo Errico         Steve Aoki Steve Aoki          Chester Bennington Chester Bennington          Steve Aoki Steve Aoki          Mark Hoppus, Whitney Showler Mark Hoppus, Whitney Showler       Steve Aoki Steve Aoki        Chester Bennington Chester Bennington        Steve Aoki Steve Aoki        Chester Bennington Chester Bennington       Chester Bennington Chester Bennington       Chester Bennington Chester Bennington        Chester Bennington Chester Bennington        Chester Bennington Chester Bennington       Chester Bennington Chester Bennington        Chester Bennington Chester Bennington       ChesterBennington ChesterBennington       Chester Bennington Chester Bennington       Steve Aoki Steve Aoki      Dave Farrel Dave Farrel       Steve Aoki Steve Aoki      Dave Farrell Dave Farrell       Mike Shinoda Mike Shinoda      Dave Farrell Dave Farrell      Dave Farrell Dave Farrell      Whitney Showler Whitney Showler    Mike Shinoda Mike Shinoda    Chester Bennington Chester Bennington    Linkin Park Linkin Park    Linkin Park Linkin Park    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    ChesterBennington ChesterBennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Mike Shinoda Mike Shinoda    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Rob Bourdon Rob Bourdon    Rob Bourdon Rob Bourdon    Mike Shinoda, Dave Farrell Mike Shinoda, Dave Farrell    Brad Delson Brad Delson    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Dave Farrell Dave Farrell    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington    Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Linkin Park, Page Hamilton Linkin Park, Page Hamilton   Linkin Park, Page Hamilton Linkin Park, Page Hamilton   Mike Shinoda, Page Hamilton Mike Shinoda, Page Hamilton   Mike Shinoda, Page Hamilton Mike Shinoda, Page Hamilton   Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Chester Bennington Chester Bennington   Linkin Park Linkin Park   Linkin Park Linkin Park   Linkin Park Linkin Park   Linkin Park Linkin Park   Linkin Park Linkin Park   Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennigton Chester Bennigton  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington  Chester Bennington Chester Bennington

Hozzászólások