Fotó: Pogonyi Nóra

Ákos lánya is fellépett az énekes első idei koncertjén - Fotók

Hétfőn jelent meg Ákos Idősziget című dupla DVD-kiadványa, amelynek apropóján ezúttal két premier estet is szervezett a budapesti Akvárium Klubban az énekes. A szabályoknak megfelelően 500 fős létszámkorláttal megrendezett koncertekre rekordsebességgel fogytak a jegyek, ami nem csoda, hiszen a koronavírus-járvány miatt Ákost még nem láthatta idén színpadon a közönség. Az eseményen az énekes lánya, Anna is fellépett.

A mozgalmas tavalyi év után a járványhelyzet Ákos számára is egy csendesebb esztendőt hozott. Le kellett mondania a koncertezésről, és most már az is biztos, hogy a decemberi arénás fellépése is 2021-re tolódik. Minderről hétfőn délelőtt az Akvárium Klubban beszélt, ahol bemutatta a frissen megjelent dupla DVD-jét. A kiadvány a 2019-es dupla arénakoncert összes dalát tartalmazza három hangnormával (sztereó, DD 5.1 és DTS), feliratokkal, és rengeteg extrával.

– 2019-es turné során 150 ezer érdeklődőnek zenéltünk, a koncertek közötti szünetekben pedig az IDŐSZIGET-album dalait rögzítettük a stúdiómban. A kiadvány október 2-án látott napvilágot, és rögtön platinalemez lett. Olyan slágerek szerepelnek rajta, mint a klipes HAZATALÁL, a koncertkedvenc NEM KELL MÁS VIGASZ vagy a FELEMEL című dal, amelynek klipje túl van a 3 millió megtekintésen a Youtube-csatornánkon. Az ELHISZEM zenéjét Anna lányom jegyzi, vele óriási élmény volt együtt énekelni néhány dal erejéig a dupla nagykoncerten – nyilatkozta Ákos.

A valóban grandiózus látványvilágú koncertfelvételt csaknem 30 (!) kameraállásból rögzítették. A koncerten Ákos énekelt és gitározott, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszott, Madarász Gábor nagyszerű gitárjátékához a dobos Bánfalvi Sándor és az új zenekari tag, Kálló Péter basszusgitáros biztosította a ritmikai alapokat. A látványról elképesztő méretű aktív videófal-rendszer és robotlámpa-erdő gondoskodott. Az emlékezetes dupla előadás kiemelkedő pillanata volt Ákos nagylányának, Annának az előadói bemutatkozása. A rengeteg extra anyagot tartalmazó kiadvány exkluzív digipack csomagolásban, gazdag fotóanyagot felvonultató kísérőfüzettel jelet meg.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A DVD megjelenése kapcsán az énekes két premier estet is szervezett az Akvárium klubban, amelyekre igen nagy volt az érdeklődés, miután ebben az évben a járvány miatt még egyáltalán nem koncertezett. A bulik a nagyteremben kaptak helyet, és a járványügyi intézkedések miatt 500 fős létszámkorláttal lettek meghirdetve, így a megszokotthoz képest jóval intimebb környezetben szórakozhattak a jelenlévők. A bő másfél órás produkció gerincét az Idősziget-album dalai adták, de több régebbi szerzemény, még néhány Bonanza Banzai-nóta is elhangzott a két esten. Látványelemek tekintetében sem spórolt a csapat: mindvégig fényárban úszott a színpad és a kivetítőkön hasonló képsorok futottak, mint a tavalyi arénakoncerten, csak méreteiben változott a helyzet. 

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A két eseményen egyébként az első perctől az utolsóig nagyon felszabadult volt a hangulat, Ákos és zenekara is szemmel láthatóan borzasztóan élvezte, hogy a hosszú szünet után végre újra koncertezhet. Amire pedig talán titkon mindenki számított, a koncert felénél az énekes lánya is megjelent a színpadon, akit hatalmas ovációval fogadtak a teremben.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Ahogy azt korábban megírtuk, Anna a tavalyi arénás bulikon lépett fel először az édesapjával, miután az egyik saját dala felkerült Ákos Idősziget című lemezére. Ezúttal is három számmal készültek: az Elhiszem című szerzemény mellett a Tengermoraj és a Felemel című nótákat adták elő a közönségnek, ugyanúgy, mint decemberben. A duettek természetesen helyet kaptak Ákos frissen megjelent koncertfilmjében is, még különlegesebbé téve a vadonatúj kiadványt.

A premier estes produkció, ahogy azt Ákos közönsége már megszokhatta, most is tűpontos és gördülékeny volt, a koncert vége felé persze azért érezhetően sokkal lazábban és felszabadultabban viselkedtek a zenészek a színpadon, az elköszönés pedig kifejezetten viccesre sikeredett.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Hogy legközelebb mikor láthatja a közönség Ákost újra színpadon, az a járványhelyzettől függ. Az énekes hétfőn jelentette be, hogy sajnos a decemberi arénás koncertjét is egy évvel későbbre kell halasztania, miután az országos tiszti főorvos, akinek levélben is kikérte a szakvéleményét, nem javasolta az esemény megtartását a szokásos formában.

Úgy tűnik tehát, hogy még egy ideig türelemmel kell lenniük a rajongóknak, legalábbis ami a bulizást illeti, Ákos ugyanis a koncertstop ideje alatt sem lazsált, folyamatosan gyártotta az online megtekinthető tartalmakat, ahogy az Idősziget című dupla DVD is a karantén ideje alatt készült. Nemrég egy koncertklippel is előrukkolt a csapat: a Csend leszek című dal kisfilmje az új kiadvány megjelenése napján, hétfőn debütált a YouTube-on. A sikervárományos szerzemény egyébként kiemelt rádiós játszásra számíthat.

Fotók: Pogonyi Nóra

 

Hozzászólások