Akos - MUPA

Önéletrajzi könyvet ad ki Ákos, két városban dedikálja a kiadványt

Exkluzív kivitelű fotóalbumban jelennek meg Ákos visszaemlékező írásai: május közepétől kapható az önéletrajzi könyv, amelyet Debrecenben és a Vörösmarty téri Ünnepi Könyvhéten dedikálni is fog.

Kovács Ákos 1968-ban született Budapesten. Kossuth-díjas énekes, zenész, dalszerző, szövegíró, zeneszerző, költő. Négy gyermek apja. Arany- és platinalemezek, telt házas aréna- és fesztiválkoncertek, színészi munkák, alkalmazott zenék, verseskötetek, saját rendezésű klipek és megannyi más műfaj után Ákos első önéletrajzi jellegű munkáját tarthatja kezében az olvasó. Ötven nappal az ötvenedik születésnapja előtt emlékező bejegyzéssorozatot indított a közösségi oldalán: a Visszaszámlálás című album ezeket az írásokat fogja össze, kibővített szöveggel és gazdag képanyaggal.

„A kötet részben a színpadi történések krónikája, de fontos szerephez jutnak benne a családi események is. Számos sztori és rengeteg fotó most először, ebben a könyvben kerül a közönség elé. Több hónapos megfeszített munka eredménye ez a gyönyörű kivitelű kiadvány: a nyomdai munkák éppen az Ákos50 turné első előadásaival egyidőben kezdődtek meg” – nyilatkozta Ákos a Visszaszámlálás kapcsán.

Akos - 50 - Kepeskoonyv - COVER

A kötet exkluzív fotókkal és szellemesen megírt visszaemlékezésekkel járja végig Ákos útját a gyerekkortól az iskolákon és a katonaságon át a színpadi sikerekig. A Visszaszámlálás a családi élet és a szakmai történések átfogó, szubjektív krónikája 140 oldalon, nagyalakú, keménytáblás kötésben, elegáns kiállításban. A jubileumi kiadványhoz az Operaház főigazgatója írt előszót: „Tehetség, intellektus, kitekintés, profizmus, hit, hitel, misszió, nagycsalád és vasakarat – de más is.”(Ókovács Szilveszter)

A kötet 2018. május közepétől kapható a nagyobb könyvesboltokban. Az exkluzív albumot két helyen is dedikálja Ákos: május 29-én, kedden 16 órai kezdettel a debreceni Víztoronyban, valamint június 9-én, szombaton 15 órától a Vörösmarty téri Ünnepi Könyvhéten, a Libri pavilonjában.

„Hosszú idő telt el a legutóbbi dedikálás óta, de egy-két maratoni menet emléke még így is elég élénken él bennem: nem egyszer tartottak 10-12 órán keresztül ezek az események. Idén a Visszaszámlálás-könyv apropóján találkozom a közönséggel ebben a formában” – fejtette ki a Kossuth-díjas művész.

A jubileumi Ákos50 koncertsorozat még zajlik: telt házas arénák, gyönyörű színházak és patinás koncerttermek egyaránt otthont adtak az összefoglaló jellegű előadásnak. Az utolsó három Ákos50-koncert az Erkel Színházban kerül megrendezésre 2018. május 25-én, 26-án és 27-én.

A nyár folyamán fesztiválturnéra indul Ákos és a megújult zenekar: számos más helyszín mellett a soproni VOLTon, a FEZENen, a SZINen és a zamárdi STRAND Fesztiválon is hallható lesz a dörgedelmes rockműsor. Az évet a hagyományokhoz híven a Papp László Budapest Arénában zárja Ákos 2018. december 15-én. A jegyértékesítés már elindult az évzáró koncerteseményre, a jegyek a www.akoshu webáruházában és az Eventim országos hálózatában kaphatók.

Hozzászólások