Ákos

Ákos lánya is fellépett a Budapest Arénában - őrületes dupla bulival zárta az évet az énekes - fotók

Két estén át koncertezett a fővárosban Ákos - december 13-án és 14-én a Budapest Arénában állt színpadra az énekes. Az évzáró dupla bulin ráadásul a lánya, Őri-Kovács Anna is bemutatkozott a közönségnek.

Kevés olyan magyar előadó van, aki képes megtölteni a Budapest Arénát, Ákos pedig ezt minden évben kétszer is megteszi. Idén is hazánk legnagyobb fedett sportcsarnokában zárta az esztendőt - ez volt az ötödik alkalom, hogy az aréna színpadán két estén át koncertezett az énekes.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Ahogy a korábbi években, most is egy rendkívül nagyszabású produkciót láthatott a közönség - elképesztő fényáradat és látványos vizuálok kíséretében szólaltak meg a két bulin a jól ismert slágerek. Nemcsak a színpad mögötti ledeket, hanem az egész csarnok mennyezetét lámpákkal szerelték fel, hol testesebb fénycsóvákkal, hol parádés lézerzáporral megszórva a tömeget, a zenészek feje fölé pedig hat négyszögletes, színes fényekről gondoskodó mozgó elem került. A monumentális színpadkép az énekesre jellemző vallásos utalásokat erősítve felépítésében egy szárnyasoltárra emlékeztetett, amit a Hello című dal megszólalásánál a vizuálok segítségével konkrétan meg is jelenítettek. A többi nótánál kliprészletek vagy a szerzemények tematikájához kapcsolódó ötletes vetítések tették teljessé a hibátlan minőségben megszólaló szerzemények nyújtotta zenei élményt.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A repertoár gerincét Ákos októberben megjelent Idősziget című albumának dalai adták, de elhangzottak régebbi szerzemények is, mint például a Kihalt minden című Bonanza Banzai szám, a Keresem az utam, a Majom a ketrecben, a Ne fájjon többé vagy épp A 101-es szoba. Hogy milyen erős rajongói bázissal rendelkezik az énekes, azt nemcsak a jelenlévők száma igazolta, hanem hogy a régi dalok mellett a friss szerzeményeket is kívülről fújta a közönség. Az érettebb korosztály tagjai mellett nagyon sok fiatal is részt vett a koncerteken - voltak, akik családosan, sőt még olyanok is, akik karonülő gyermekkel érkeztek.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A produkció stílusosan Ákos új lemezének nyitódalával indult, amit a Hazatalál, az Égni és szeretni, majd az Újrakezdhetnénk című dalok követtek. Sokak örömére az egykori gigaslágernek számító Dúdolni halkan című Bonanza Banzai nóta is bekerült a repertoárba, mely azoknak, akik a 90-es években voltak tinédzserek, biztos, hogy rengeteg szép emléket idéz.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A műsor felénél - mindkét este - megható pillanatoknak lehettek szemtanúi a jelenlévők: Ákos a színpadra invitálta a lányát, Őri-Kovács Annát, akivel előadott három dalt. Elsőként egy "magányos szerzeményt" a Tengermoraj című számot énekelték el, majd az énekes új lemezén szereplő Elhiszem következett, melynek zenéjét Anna írta és az új korongra is kettejük duettjeként került fel. A harmadik közösen előadott nóta a Felemel című szám volt, ami szintén az Idősziget-album egyik friss szerzeménye.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A közönség lélegzetvisszafojtva hallgatta, ahogy Ákos a karrierje történetében először több ezer ember előtt a lányával duettezett - bár Anna biztosan nagyon izgult, ez egyáltalán nem látszott rajta, hihetetlenül tisztán szólt a hangja, Ákos pedig szemmel láthatóan borzasztóan büszke volt rá. A közös produkciót, melynek végén az énekes ragyogó arccal emelte a magasba Anna kezét, zúgó tapsviharral jutalmazták a rajongók.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A megható pillanatok után az utóbbi időszak egyik legslágeresebb Ákos-dala, a Nem kell más vigasz című szám következett, ami az akusztikus részt követően ismét rendesen beindította a bulit. De hihetetlen tombolás fogadta a már említett Kihalt minden című Bonanza Banzai nótát és az Ismerj fel című szerzeményt is. Ahogy minden koncerten, Ákos ezúttal is az Adjon Isten kezdetű dallal zárta mindkét estét, majd közösen búcsúztak a színpadon a zenészek.

IMG_6713

Fotók - Pogonyi Nóra

Hozzászólások