2015Coldplay_Press_BBC3_041215.article_x4

A Coldplay nyerte az NME Godlike Genius díját

Életműdíjjal jutalmazza az NME a Coldplayt. Az együttes február 17-én veszi át az elismerést a brit magazintól Londonban. A ceremóniára exkluzív előadással készül a zenekar.

Néhány órával ezelőtt hirdette ki az NME (New Musical Express) brit zenei magazin, hogy idén a Coldplay kapja a Godlike Genius díjat. A zenekar tagjai személyesen veszik át az elismerést február 17-én a díjátadó gálán, Londonban, melynek az O2 Brixton Akadémia ad otthont. Az együttes, melynek 7. stúdióalbuma "A Head Full Of Dreams" címmel december elején jelent meg és eddig összesen 80 millió példányban kelt el világszerte, természetesen színpadra is áll majd, hogy egy exkluzív előadás keretében eljátsszon néhány dalt a közönségnek.

coldplay godlike genius

"Nagyon hálásak vagyunk az NME-nek a díjért. Ez egy hatalmas megtiszteltetés számunkra" - nyilatkozta Chris Martin a brit zenei szaklapnak visszaemlékezve, milyen nagy dolog volt a zenekar életében, mikor 1998-ban először szerepeltek a magazinban. Az NME főszerkesztője, Mike Williams is elmondta, mekkora öröm számukra átadni ezt a díjat a Coldplay tagjainak - a lap a kezdetektől figyelemmel kíséri a banda útját, mely idén a Superbowl Halftime Show főszereplőjeként, illetve a közelgő telt házas koncerteknek köszönhetően fennállásának legsikeresebb évéhez ért. Az elismerést, mellyel olyan ikonokat illetnek, akik úttörőnek számítanak a zeneiparban, korábban többek közt olyan zenekarok, illetve előadók vehették át, mint a U2, a The Cure, Dave Grohl, vagy Noel Galagher.

Az NME Awards 2016 with Austin, Texas ceremóniára már kaphatók a jegyek ITT.

Forrás: nme.com

Foto: BBC/NME

Hozzászólások