schwarzi

'Visszatér, de a szivarról nem fog lemondani' - Stallone nem aggódik a szívműtéten átesett Schwarzenegger miatt

Sürgősségi szívműtéten esett át Arnold Schwarzenegger. A világsztár állapota stabil, barátja, Sylvester Stallone biztos benne, hogy kirobbanó formában tér vissza.

Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzón, a Terminátor című mozifilmek sztárján sürgősséggel nyitott  szívműtétet hajtottak végre, miután a tervezett aortabillentyű-csere katéteres úton sikertelennek bizonyult - adta hírül pénteken a TMZ. A beavatkozás több órán át tartott, a színész állapota azóta stabil.

A 70 éves Schwarzenegger csütörtökön érkezett a Cedars-Sinai kórházba, hogy elvégezzék rajta a katéteres beavatkozást, ami egy kísérleti eljárás volt. Az orvosok felkészültek rá, hogy nem járnak sikerrel - mikor a bevatkozás közben komplikációk léptek fel, azonnal a nyitott szívműtét mellett döntöttek.

1048799_10207000584879162_6844118437938385835_o (1)

Arnold Shwarzenegger, Terminator: Genisys premier a Dolby Theatre-ben, 2015. Los Angeles, Hollywood / Fotó: Pogonyi Nóra

A világsztár szóvője, Daniel Ketchell a Twitteren tájékoztatott Schwarzenegger állapotáról - szerinte a színész teljesen rendben van, ugyanis mikor magához tért, az első megnyilvánulása - a Terminátor című filmben játszott szerepére utalva - annyi volt: "Visszatértem!"

Schwarzenegger jó barátja, Sylvester Stallone, akit a TMZ munkatársai Beverly Hills-i E. Baldi étteremnél csíptek el, egy csöppet sem aggódik - jól tudja, hogy a Termináror visszatér, hiszen erős ember, és jobb állapotban lesz, mint valaha. A szivarozást viszont Sly szerint biztos, hogy nem adja fel. 

****

Nem ez az első alkalom, hogy Arnold Schwarzenegger szívműtéten esett át, 1997-ben is aortabillenytyű cserét végeztek nála - bár az orvosok még nem látták szükségét a beavatkozásnak, a színész úgy döntött, átesik a műtéten addig, amíg fiatal. Akkor örökletes betegséggel magyarázta állapotát, amelynek semmi köze sincs a testépítőként szedett szteroidokhoz.

Az 1947-ben Ausztriában született Schwarzenegger 2003 és 2011 között volt Kalifornia állam kormányzója.

(Nyitókép: Pogonyi Nóra / 2015. Hollywood)

Hozzászólások