Fotó: Pogonyi Nóra

James Corden énekelt a Coldplay koncerten - fotók

Hétvégén dupla koncertet adott a Coldplay Los Angelesben, a második esten egy különleges vendéggel lepve meg a közönséget. Az augusztus 21-ei shown egy közös dal erejéig a népszerű színész-műsorvezető, James Corden is színpadra állt a zenekarral a Rose Bowl-ban.  

Augusztus 20-án és 21-én a Los Angeles-i Rose Bowl-ban léptek fel a Coldplay tagjai, a zenekar 'A Head Full Of Dreams' világturnéjának keretében. Eredetileg csak egyetlen show-t tervezett a csapat, de mivel a jegyeket szinte azonnal elkapkodták, végül még egy koncertet beiktattak a 90 ezres tömeg befogadására képes stadionba.

Chris Martin / Coldplay - Fotó: Pogonyi Nóra

Chris Martin / Coldplay - Fotó: Pogonyi Nóra

A vasárnapi estre egy meglepetésvendéggel is készült a zenekar - James Corden érkezett a színpadra, majd Chris Martin-nal elénekelte Sinéad O'Connor 'Nothing Compares To You' című számát. A színész-műsorvezetőt, aki nemrég a Carpool Karaoke sorozatába meghívta az énekest, a közös szereplés után születésnapja alkalmából tortával köszöntötte a zenekar, miközben a tömeg hangosan énekelte a Happy Birthday című dalt.

Hogy mitől ennyire sikeres a zenekar? Miért fogynak el olyan gyorsan a belépők a koncertjeikre? Most, hogy végre nekem is alkalmam nyílt részt venni egyen, nem igazán maradt bennem kérdés erre vonatkozóan. A Coldplay tagjai amellett, hogy nagyszerű dalokat írnak, és azokat tökéletes minőségben képesek élőben is eljátszani, olyan látványelemekkel teszik teljessé az élményt, amelyek valóban felszabadítóan hatnak az emberre. Az a konfettiesővel, tűzijátékkal és léggömbökkel kiegészített színes világ, amit a stadionba varázsol a zenekar, egész egyszerűen boldogságérzéssel tölti el a közönséget. Mindemellett Chris Martin arra is ügyel, hogy folyamatosan kapcsolatban álljon a jelenlévőkkel - a dalok között gyakran beszélget és viccelődik velük.

Coldplay - Fotó: Pogonyi Nóra

Coldplay - Fotó: Pogonyi Nóra

A mostani show a legújabb, tavaly decemberben megjelent 'A Head Full Of Dreams' című album dalaira, illetve világára épül - a kivetítőkön egytől-egyig kaleidoszkópszerűen jelennek meg a képsorok, a lámpák pedig túlnyomórészt szivárványszínű fényárba borítják a színpadot. A zenekar maximálisan kihasználja a kifutót, annak végében, illetve a tömegben felállított kisebb pódiumon is énekelnek egy-egy dalt. Az új szerzemények mellett természetesen a régi nagy slágerek közül is akad néhány a repertoárban, mint például a Charlie Brown vagy a Yellow. A közönség szerves részét képezi a show-nak - nemcsak a tömeg felett eleresztett léggömbökkel való játéknak, hanem a koncert előtt kiosztott karkötőknek is nagy szerepük van a sajátos látványvilág megszületésében - a csuklópántok a show kezdetekor automatikusan kigyulladnak és szabályozott rendben változtatják a színüket a koncert alatt.

Fotók - Pogonyi Nóra

Hozzászólások