tagcsere

Bár még nincs döntés a koncertekről, a RockBalaton már most törölte az idei rendezvényt

Közösségi oldalukon tudatták a szervezők, hogy idén nem tartják meg a RockBalaton fesztivált.

Ahogy korábban az Onstage.hu is megírta, Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy a járványhelyzetre való tekintettel továbbra sem engedélyezik az 500 fősnél nagyobb rendezvények megtartását, és a tűzijátékkal együtt az augusztus 20-i ünnepségeket is törlik. Hogy augusztus 15. után enyhítenek-e valamelyest a tömegrendezvényeket érintő korlátozásokon, arról július 29-én dönt a kormány.

A történtek után az augusztus második felétől induló fesztiválok szervezői is megszólaltak - azt írták a bejegyzésükben, hogy kitartanak, és várják a további fejleményeket. A RockBalaton viszont most mégis úgy döntött, nem vár tovább - törli a korábban meghirdetett programjait. Erről a fesztivál Facebook-oldalán értesülhetett a közönség.

"Kedves Barátaink, Rockerek!

Az utolsó utáni pillanatig szerveztünk, dolgoztunk, a tegnapi napon is egyeztettünk a hatóságokkal, hogy a vírushelyzet miatt fennálló szabályok betartása és a várható enyhítések reménye mellett meg tudjuk rendezni a RockBalaton Fesztivált. Jelenleg Magyarországon a vírushelyzet következtében a zeneipar haldoklik. Ez mindenkinek nagyon rossz. Rossz Nektek, a közönségnek, a zenekaroknak, a technikusoknak, nekünk szervezőknek, a kiszolgáló személyzetnek, egyszóval mindenkinek, akik közreműködnek egy rendezvény megszervezésében, lebonyolításában. Egy ilyen rendezvény tervezése, szervezése nem néhány nap, közel egy éve szerveztük és nagyon vártuk már az idei fesztivált.

Az elmúlt napok bejelentései, korlátozásai miatt sajnos nem látunk már reményt, lehetőséget, hogy ésszerű feltételek mellett az eredeti formájában meg tudjuk tartani a RockBalatont.
A hivatalos közlemény tehát így szól: A RockBalaton Fesztivál 2020 eseménye - rajtunk kívülálló okok miatt – az idei évben ELMARAD.

Jelenleg zajlanak a zenekarokkal az egyeztetések, hogy az elmaradó program meg tudjon valósulni jövőre. Az elővételben kedvezményes áron megváltott jegyek, bérletek természetesen érvényesek maradnak a jövő évi rendezvényre is. Akik úgy döntenek, hogy nem váltják vissza belépőjegyüket, nekik hatalmas pacsi és köszönet, hogy bíznak bennünk, ezzel is segítve a 2021. évi RockBalaton szervezését a jelenlegi nagyon nehéz időkben.

Akik igénylik a jegyvisszaváltást, azoknak természetesen hamarosan visszautaljuk a megváltott belépőjegyek árát, ezzel kapcsolatosan várhatóan a jövő héten a jegyértékesítő partnerünk a TIXA.hu e-mailben fogja a teendőket, tudnivalókat megosztani Veletek.

Mostantól minden energiánkat 2021-re fordítjuk, reméljük, nem pártoltok el mellőlünk addig sem!

Találkozunk 2021-ben a RockBalatonon.
Várható dátum: 2021. 08.12-15.
Vigyázzatok egymásra!
Szeretünk benneteket és nagyon hiányoztok!" - írták bejegyzésükben a szervezők.

Hozzászólások