Fotó: Pogonyi Nóra

Bereczki Zoltán Amerikában énekel - fotók

Los Angelesben lépett fel szombat este Bereczki Zoltán. Az EMeRTon-díjas színész, énekes három hétre érkezett az Egyesült Államokba, ahol a kikapcsolódás mellett az éneklésre is sort kerített persze. 

Tavaly jelent meg Bereczki Zoltán legújabb, Illúzió című dala, melyet koncertek sora követett Budapesten a Magyar Színházban. A színész, énekes, producer, akit az utóbbi időben jónéhány televíziós műsorban is láthatott szereplő, illetve zsűritagként is a közönség, ezúttal az óceán túloldalán énekel az Egyesült Államokban élő magyaroknak. Háromhetes turnéja során öt nagyvárost vett célba - New York és Miami után Los Angelesbe érkezett, ahonnan Las Vegasba, illetve San Franciscoba utazik majd, ahol szintén fellép, megajándékozva az Amerikában élő magyar közösséget. Zolival Los Angelesben, a május 28-ára meghirdetett koncertje előtti napon beszélgettem.

Bereczki Zoltán - Fotó: Pogonyi Nóra

Bereczki Zoltán - Fotó: Pogonyi Nóra

Honnan jött az ötlet, hogy az Egyesült Államokban énekelj?

Az egyik koncertem után odalépett hozzám egy hölgy, hogy mennyire tetszik neki a produkció, és milyen jó lenne, ha Amerikában a magyar házakban is fel tudnék lépni. Aztán persze a hölgy eltűnt, de addigra már elültette bennünk  a gondolatot és a menedzsmentem leszervezett egy turnét nekem. Még soha nem jártam itt, igazából mindig is olyan álomszerűnek tűnt az egész, főleg azért, mert nem akartam csalódni benne. Annyiféle kép él az emberben Amerikáról már a gyerekkorától kezdve, amiket nem akar lerombolni, közben persze attól is tartottam, hogy egész egyszerűen letaglóz majd, és nem akarok hazamenni. A félelmeim egyébként azóta sem változtak, de biztos, hogy vissza kell jönnöm még.

Mire célzol ezzel?

Hogy tulajdonképpen a negyedét nem láttam annak, amit meg akartam nézni. A New Yorkban eltöltött négy nap például csak arra volt elég, hogy eljussunk bizonyos helyszínekre - megnézzük többek közt a Szabadságszobrot, a Broadway-t, a Time Square-t, a Central Parkot, és fölmenjünk kétszer a Rockefeller toronyba. Egyelőre csak cikáznak bennem a képek – nem tudom még feldolgozni.

13336255_10208412575025519_46924966_n

Bereczki Zoltán / New York - Fotó: Brice Management

Egyébként melyik város érdekelt a legjobban mielőtt útnak indultál?

New York például nagyon vonzott, és mivel nagyon nagy Michael Jackson rajongó vagyok, Los Angeles is, ahol egy csomó olyan hely van, ami kötődik hozzá. A Neverland Ranch bejáratához muszáj elmennem, de a Universal Studios vidámparkozás is nagyon érdekel, mert azért bennem még mindig egy ötéves gyerek lakik. (nevet) Egyébként Los Angelesről elsősorban nem maga a város, hanem az az LA Gear cipő jut eszembe mindig, amit gyerekkoromban apukám hozott nekem.

Bereczki Zoltán / Los Angeles - Fotó: Brice Management

Bereczki Zoltán / Los Angeles - Fotó: Brice Management

Bereczki Zoltán / Los Angeles - Fotó: Brice Management

Bereczki Zoltán / Los Angeles - Fotó: Brice Management

Miamiban léptél fel először. Hogyan fogadta a produkciódat ott a magyar közönség?

Nagyon szerették. Érdekes, hogy az egész bizonyos szempontból hasonlít a vidéki fellépésekhez Magyarországon. Itt is ugyanúgy van egyrészt kíváncsiság, másrészt félelem is bennük – attól tartanak, hogy te is úgy bánsz velük majd, mint sokan mások, hogy csak felmarkolod a pénzt, lenyomod a kötelező rutint és utána hazamész. Én nem ezért csinálom, hanem, mert tényleg nagyon szeretem. Szóval ezzel a kettős feszültséggel várnak, miközben van egy része a csapatnak, akik 25-30 évvel ezelőtt költözött Amerikába, és azt se tudja, ki vagyok. Őket például, úgy, mint a régi szép időkben, „meg kell venni”, ami számomra is izgalmassá teszi a fellépéseket. De miután én az egészet egy kalandnak fogom fel, ez az első pillanattól kezdve oldja a feszültséget.

Mennyiben különbözik ez a produkció attól, amit az Illúzió koncertjeiden nyújtasz a közönségnek?

Az otthoni turnéhoz képest ez merőben más. Az Illúzió című szám elhangzik persze, néhány másik, ismertebb dalommal együtt, de pont ez az, amire próbáltam figyelni, hogy bár nagyon sokan követik ugyan az otthoni eseményeket, nem biztos, hogy a dalaimat és engem ismernek. Így hoztam Máté Péter számot, illetve a Sztárban Sztár című műsorból is blokkokat – igyekeztem úgy válogatni, hogy mindenkinek meglegyen az élmény. A produkció törzsét popdalok alkotják, és bár musicalt már nem énekelek, a Fényév távolság című dal a Padlásból elhangzik, amely számomra inkább egy különálló szerzeményt jelent.

Bereczki Zoltán / Los Angeles, Magtár - Fotó: Pogonyi Nóra

Bereczki Zoltán / Los Angeles, Magtár - Fotó: Pogonyi Nóra

Bereczki Zolit Los Angelesben is nagyon várták, ahol igazán jó hangulatban telt a fellépés estje a Downtown toronyházai közt működő Magtárban. A produkciót követően az énekes még sokáig beszélgetett a jelenlévőkkel, másnap pedig ismét nyakába vette a várost, a szervezők megmutatták neki Santa Monica-t és Malibut is. Las Vegas sem maradhatott ki a sorból, ahonnan egyenesen San Francisco-ba repült. Zoli június 5-én érkezik vissza Budapestre, 6-án pedig máris színpadra áll Illúzió koncertjével a Magyar Színházban.

Fotók a Los Angeles-i fellépésről (Pogonyi Nóra):

Hozzászólások