konk

Új koncert DVD-vel jelentkezett Ákos - hamarosan ismét a húrok közé csap

Szintirock/Dupla Aréna 2016 címmel látott napvilágot november 16-án Ákos legújabb DVD kiadványa, mely az énekes tavaly decemberi évzáró koncertjeinek felvételeiből készült. A korong megjelenése napján az Uránia Filmszínházban Premier Estet tartanak és egy zártkörű vetítésen mutatják be a koncertfilmet. 

Ákos 2016. decemberében sorozatban a harmadik évet zárta dupla előadással hazánk legnagyobb fedett koncerttermében, a Papp László Budapest Arénában. A hangzásban és látványban is speciális élményt nyújtó eseményt DVD-n megjelenő koncertfilm örökíti meg: a kiadvány a szintirock-előadás összes dala mellett három hangnormát (sztereó, DD 5.1-es és DTS-hangot), valamint feliratokat és egy - a koncert előkészületeit bemutató - exkluzív werkfilmet is tartalmaz. A megjelenés napján Premier Estet tartanak az Uránia Filmszínházban - a zártkörű eseményre a Petőfi Rádió jóvoltából juthattak be a szerencsés rajongók.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

- A 2016. decemberi dupla Aréna egy nagyon fontos és sikeres időszak záróeseménye volt: a szintirock stílusú koncertsorozat négy éve során csaknem hatszázezer koncertlátogatónak zenéltünk országszerte és a határokon túl is. Az eddigi leglátványosabb előadásainkat ennek a sorozatnak a keretében adtuk, ezt híven tükrözi ez a koncertfilmünk is - nyilatkozta Ákos.

A brutális látványvilágú anyagot 28 (!) kameraállásból rögzítették. Ákos és zenésztársai új oldalukról is bemutatkoztak a telt házas dupla koncerten: a gitárokon, zongorán és dobon is játszó főhős mellett a régi zenésztárs, Hauber Zsolt szintetizátorozik, a szintén billentyűs Lepés Gábor több dalban basszusgitáron, a dobos Bánfalvi Sanyi akusztikus gitáron is játszik. A hangzás és a látvány is gazdagodott az Arénában a VoiSingers kórus színpadra lépésével. Az előadásban a veterán énekes, Demjén Ferenc hangja és a legendás bemondó, dr. Bőzsöny Ferenc narrációja is hallható hangfelvételről. A kiadvány exkluzív papírtokkal, digipack csomagolásban, gazdag fotóanyaggal jelenik meg.

akkika

Fotó: Pogonyi Nóra

Ákos Arénás produkcióját a sajtó is méltatta:

„Ez egy produkció. Szépen megkomponált, felépített, megtervezett" - origo.hu

Magyar színpadokon ritkán látott színvonalú látvány" – nullahategy.hu

„Huszonnyolc év – szintirockosítva" - Demokrata

Rendkívül látványos dupla koncert" - concertphoto.hu

Kifogástalan" - Magyar Hírlap

„Egyedi értéket teremt - fantasztikus világítástechnikai megoldások" - onstage.hu

„Érzelmi áttörés - elementáris erő - melankólia, őrjöngés, ámulat" - PolgárPortál

2017. végétől Ákos produkcióit a Szerencsejáték Zrt. mutatja be.

„A Szerencsejáték Zrt. évtizedek óta kiemelt támogatója a magyar kultúrának. 2017-től kezdődően pedig szeretnénk még inkább kifejezni a kultúra iránti elkötelezettségünket. Ezért is kértük fel Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, énekes-előadóművészt társaságunk nagykövetének, akire méltán tekinthetünk hazánk egyik legtehetségesebb és legismertebb énekeseként. Biztosak vagyunk benne, hogy az együttműködésünk számos közös sikert tartogat majd a 2018-as évre.” – nyilatkozta dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Ősztől a Petőfi Rádió előadóihoz csatlakozott Ákos.

„Ákos évtizedek óta az első számú hazai könnyűzenei előadó, a Petőfi Rádió, pedig a leghallgatottabb zenei rádió, így nagyon örülünk annak, hogy az eddigi informális baráti viszonyt mostantól formális keretek között is tovább tudjuk gondozni” – mondta el Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió vezetője.

Az idei koncertszünet után Ákos tavasszal ismét dalra fakad - április 7-én és 8-án a Művészetek Palotájában áll színpadra Ákos 50 névre keresztelt produkciójával. A DVD megjelenése kapcsán tartott sajtótájékoztatón az énekes azt is elárulta, hogy jövő nyáron a fesztiválok headlinereként is láthatja a közönség.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

 

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások