szin

SZIN 2016 - Megérkeztek az első nevek

Jasmine Thompson, a 2 Unlimited, a Foreign Beggars és a Dubioza kolektiv is fellép jövőre a Szegedi Ifjúsági Napokon. A hazai fesztiválpaletta legnagyobb múltú rendezvényére, mely 2016-ban augusztus 24. és 28. között várja látogatóit, karácsonyig még kedvezményes áron lehet bérletet venni.

Megújult külsővel és gazdagabb kínálattal jelentkezik a SZIN 2016-ban, és már meg is érkeztek az első nemzetközi nevek. „A fellépők szerződtetése kapcsán kiemelt szempont, hogy minden korosztály megtalálja a maga kedvencét, a tinédzserektől kezdve egészen azokig, akik a 90-es években a SZIN-en töltötték fiatalságuk legszebb pillanatait” - fejtette ki Kolonics Erika, a fesztivált szervező Ifjúsági Ház Nonprofit Kft munkatársa.

A fellépők közül az egyik legerősebb a brit Jasmine Thompson, aki a 2015-ös év legnagyobb klubslágerével, a német Robin Schulz–cal közös „Sun goes down”-nal lett egyik pillanatról a másikra világhírű. A mindössze 15 éves tinisztár a német, a holland és az osztrák toplisták első, a brit összesített chart második helyéig küzdötte magát az 1983-as Chaka Khan dal, az „Ain't nobody” feldolgozásával, ami a magyar rádióadók egyik legtöbbet játszott dala volt az idén ősszel. A félig brit, félig kínai felmenőkkel büszkélkedő Jasmine jelenleg az „Adore” című kislemezével ostromolja az európai toplistákat.

A jövőre megújuló SZIN olyan zenei legendákat is felvonultat, mint a 2 Unlimited, akik már 1991 óta változatlan felállásban dobogtatják meg az eurodance-rajongók szívét. A holland Ray Slijngaard és Anita Doth fennállásuk 24 évében olyan legendás slágerekkel robbantottak, mint a No Limit, a Tribal Dance vagy a Maximum Overdrive.

 “Ütős alapok az elektronikus zene jelenleg legmenőbb producereitől, kemény rap a tökös MC-ktől, és olyan színpadi előadás, amely inkább emlékeztet egy metálkoncert intenzitására, mintsem egy hip-hop bulira” – írta korábban a kritika a Foreign Beggars kapcsán, akikkel szintén találkozhat jövőre a Tisza parti buliban a közönség.

Közkívánatra a 2015-ös év legnagyobb SZIN-kedvence, a Dubioza kolektiv ismét fellép a rendezvényen - a szervezők elmondása szerint rengeteg e-mail és telefon érkezett hozzájuk, melyben a fesztivál vendégei az idén fergeteges show-t produkáló, bosnyák csapatot kérték újra.

A SZIN-t 2016-ban augusztus 24. és 28. közt rendezik meg. Jegyinformáció ITT.

fotó: szin.org

Hozzászólások