amang

Szólókarrierbe kezd Lutfi Amang Balázs – az első dala már meg is érkezett

Április 1-jén debütált a KarmaNora frontemberének „Szabad az Á” című dala, elindítva ezzel az énekes szólókarrierjét. A friss nótához egy klip is készült, amely már elérhető a Youtube-on.

Lutfi Amang Balázs neve az underground zenekarok kedvelői körében biztos, hogy ismerősen cseng. Az énekes korábban a Vian, majd a Jackpot, néhány éve pedig a KarmaNora frontembereként lép színpadra a koncerteken. A félig kurd származású, civilként jogász, illetve jógainstruktorként is tevékenykedő, és elsősorban a spiritualitásban útkereső zenész, akinek neve egyébként „remény”-t jelent, a zenei életben most egy egészen új irányba kormányozza magát: úgy döntött, szólókarrierbe kezd, hogy átadja a közönségnek mindazt, amit a korábbi formációkkal nem sikerült megvalósítania.

„Nem kivagyiságból, vagy az egóm miatt találtam ki ezt a szólóprojektet, hanem egyszerűen azért, mert nem bírok nyugodni. Egyáltalán nincsenek olyan képzelgéseim, hogy befutott rocksztár leszek, nekem ez lelkileg fontos” – magyarázza a zenész, hozzátéve: az új dalainak a korábbiakhoz képest sokkal emészthetőbb lesz a szövegvilága, hogy könnyebben eljusson a bennük rejlő üzenet a közönséghez.

Lutfi Amang Balázs alapvetően dalszövegíró-énekes, a friss nóták hangszerelésében zenészbarátai, köztük Zombori Norbert, Szekeres András, Hibsch Sándor és Török-Zselenszky Tamás segítenek. A szerzemények alapvető üzenete viszont abszolút belőle fakad, a sokszínű zeneszerzői karizma általa alkot egy koherens, ugyanakkor folyamatosan pulzáló, eklektikus flow-egységet.

Amang első szóló dala „Szabad az Á” címmel április 1-jén debütált. A friss nótához az énekes rögtön egy klipet is forgatott.

„Ez a dal alapvetően egy Kinks-feldolgozás, az I’m not like everybody else átirata, de a szöveget eléggé átalakítottam, egyáltalán nem egy szimpla fordításról van szó, hanem a saját magam által írt sorokat tartalmazza. Eredetileg nem egy feldolgozással akartam kijönni először, de aztán így alakult, nincs ezzel semmi gond” – fűzte hozzá az énekes, akitől azt is megtudtuk, hogy pár havonta jelentkezik majd egy-egy új dallal, és mindegyikhez szeretne majd egy-egy igényes klipet is forgatni. Tervezi, hogy zenészeket gyűjt maga köré, hogy itthon, illetve külföldön is koncertezzen – utóbbi okán a daloknak lesz angol verziója is. Amang azt is elárulta, hogy a folyamatosan érkező szerzemények dalszövegei főként a hit, az útkeresés, a jóga és a spiritualitás témájával foglalkoznak majd, magán keresztül tartva tükröt a hallgatóknak, továbbá hogy hogyan lehet túllépni önmagunk árnyékán önazonos módszerek hatékony elsajátítása által.

 

Hozzászólások