IMG_7302a

Rekordot döntött a Páratlan páros - fotók

Saját magyar színházi rekordját döntötte meg a Páratlan páros. A három évtizede sikerrel futó darabot 2015. december 31-én 900. alkalommal játszották a Madách Színházban.

Egyedülálló jubileumot ünnepelt a Madách Színház - 2015. december  31-én 900. alkalommal játszották Ray Cooney Páratlan páros című vígjátékát, melyet 1985 Szilveszterén állítottak színpadra először és azóta több mint félmillióan láttak. Prózai darab még sosem ért meg ennyi előadást Magyarországon, ráadásul úgy, hogy a szereposztása a bemutató óta szinte változatlan - Szerednyey Béla például minden előadáson játszott.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

- Igazából nem tudjuk megfejteni, mi a titka - mondta Szerednyey Béla a délutáni előadás után, mikor arról kérdeztem, szerinte mi lehet az oka a darab harminc éve tartó töretlen sikerének. - Valószínűleg egy jó időben, jó helyen való találkozás. Akkor voltunk azt hiszem két éve a színháznál, Tóth Enikő, Cseke Péter, Lesznek Tibor és jómagam, amikor Ádám Ottó (a Madách Színház akkori igazgatója) kitalálta, hogy a sztár-középkor helyett a fiatalokra ossza a darabot, akikkel így majd sokáig lehet azt játszani - ebben látta a tartós sikert. Hogy Enikővel és Péterrel azóta sem tudjuk megunni egymást, illetve a szakmát, nagyon nagy adomány - magyarázta a színész, mikor arról faggattam, mi kell ahhoz, hogy többszázadik alkalommal is ugyanolyan szenvedéllyel játsszon el egy szerepet. - Én minden este úgy állok színpadra, mint egy futballista, akit minden mérkőzésen egy új csapat vár, és minden nézőt úgy fogok fel, mint egy új ellenfelet, akit meg kell verni. Hiszen ez a szakmánk, hogy megverjük a közönséget - persze ők ezt nagyon élvezik.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A Madách Színház dupla előadással ünnepelte a jubileumot - Cseke Péter, Kökényessy Ági, Tóth Enikő, Szerednyey Béla, Lőte Attila, Barabás Kiss Zoltán, Pusztaszeri Kornél, Galbenisz Tomasz és Laklóth Aladár is színpadra lépett december 31-én. A saját magyar színházi rekordját megdöntő vígjáték szereplőit elismeréssel jutalmazták, Szerednyey Bélát pedig külön rekorderként is kitüntették, miután mind a 900 alkalommal játszott a darabban. A jeles napra egy méretes torta is készült, melyet a színészek a délutáni előadást követő fogadáson kaptak meg.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

 

Fotók:

 

 

 

Hozzászólások