IMG_0481

ŐRÜLT VÁSÁRLÁS AZ ART AWAKENS KIÁLLÍTÁSON - FOTÓK

Már licitálhatnak az érdeklődők azokra a Star Wars ihletésű művekre, melyeket a Los Angeles-i Gallery1988-ban mutattak be november 14-én. A Disney, a Lucasfilm és a Bad Robot közreműködésével életre hívott Art Awakens pop art show alkotásit a Star Wars: Force for Change kezdeményezés keretében, az UNICEF Kid Power programját támogatva kínálják eladásra, az eBay oldalán keresztül.

November 14-én, a Gallery1988 Melrose Ave 7308 szám alatti épületében nyílt meg minden idők egyik legnagyobb várakozással övezett pop art show-ja. Az Art Awakens kiállítás Star Wars ihletésű alkotásait mindössze két napig tekinthetik meg az érdeklődők - a műveket ugyanis jótékony céllal már árverésre bocsátották az eBay/artawakens oldalán. A Disney, a Lucasfilm, a Bad Robot és a Gallery1988 összefogásával megvalósult kiállítás és aukció a Star Wars: Force for Change kezdeményezés keretében az UNICEF Kid Power programját támogatja.

A feltörekvő és profi művészek által jegyzett alkotások közül néhányból limitált számban nyomtatott példányokat is lehetett vásárolni a kiállítás helyszínén, így már a megnyitó napján kora reggel hatalmas sor ácsorgott a Gallery1988 ajtaja előtt. A galéria egyik dolgozójának állítása szerint az elsők még előző este 10 órakor odaálltak a bejárathoz, hogy mindenképp jusson számukra a limitált számban árusított másolatokból. Az eredeti példányokat az Internetes aukción keresztül lehet megszerezni - az egyik rajongó, akivel hosszasan beszélgettem a nagyjából két órát felölelő sorban állás alatt, azt mondta, egyes művek esetében akár 20000 dollárig is felkúszhat a licit. Az érdeklődők közt egyébként a fanatikus Star Wars fanok mellett volt, aki kifejezetten az alkotók valamelyike miatt érkezett. A művészek leginkább festményekkel, illetve rajzokkal készültek a pop art show-ra - a képek mellett persze azért akadnak apró szobrocskák, illetve egy embernagyságban megformált rohamosztagos, melyet a Linkin Parkból is ismert Mike Shinoda jegyez.

Fotók:

 

Az Art Awakens keretében kiállító alkotók: 100% Soft, Aaron Jasinski, Alex Pardee, Andrew Degraff, Andrew Thompson, Andy Stattmiller, Anthony Petrie, Ashton Gallagher, Benjie Escobar, Bennett Slater, Brad Hill, Brandi Milne, Bruce White, Chris B. Murray,,Clark Orr, Dan McCarthy, Dan Mumford, Danielle Murray, Dave Perillo, Dave Quiggle, DKNG, Eric Tan, JC Richard, Jeff Boyes, Jerkface, Joey Remmers, Joey Spiotto, Josh Keyes, Joshua Budich, Julian Callos, Justin Santora, Kelly McKernan, Ken Garduno, Kiersten Essenpreis, Kris Lewis, Kristin Tercek, Leontine Greenberg, Lola Gil, Lorraine Loots, Louis Perez, Marie Bergeron, Mark Englert, Matt Taylor, Meghan Stratman, Mike Shinoda, N.C. Winters, Nan Lawson, Naoto Hattori, Nate Frizzell, Nathan Stapley, Nicole Gustafsson, Rich Kelly, Rob Prior, Robert Bowen, Roland Tamayo, Ruel Pascual, Sam Wolfe Connelly, Sarah Joncas, Scott C, Scott Listfield, Shannon Bonatakis, Stephen Andrade, Tom Whalen, Travis Louie és Veronica Fish. A rendezvényen a Disney, a Lusafilm és a legendás vizuális effektekért felelős Industrial Light & Magic tagjai által lebonyolított Art Awakens Fan Art verseny 5 győztesének alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők.

A kiállítás csak két napig tart.

Hozzászólások