IMG_2526

Napokon belül érkezik a Tortuga debütáló albuma

Augusztus 9-én érkezik a Tortuga debütáló albuma, amit egy nagyszabású turné során mutat be a zenekar a közönségnek.

Még nincs egy éves a Tortuga zenekar, de már lehetőséget kaptak Magyarország legnagyobb fesztiváljain - többek között az EFOTT-on, a Campuson, az East Festen és a Lesz Feszten is színpadra álltak a zenészek. Jó hír a közönségnek, hogy hamarosan kézbe is vehetik a banda első, Tapsolj és Tátogj! címre keresztelt albumát. Az új kiadvány attól különleges, hogy a trendekkel szemben nem modern metál és nem is langyi popzenét tartalmaz, hanem szövegcentrikus, énekelhető, igazi Rock 'n roll nótákat. A dalokban visszaköszönnek a fiatalságot foglalkoztató kérdések - a buli, a szerelem és a csajozás mellett, mélyebb kérdésekkel is foglalkoznak: ilyen a szabadságvágy, a csalódottság, vagy akár a tanácstalanság érzése.

IMG_2525

A zenekarról annyit érdemes tudni, hogy egy baráti társaságról van szó - a zenészek gyerekkoruk óta együtt „randalíroznak”, a viselkedési normákat pedig már kisebb korukban is egyedi módon sajátították el. Ahogy ők fogalmaztak: "a fölös energiájukat próbálják levezetni a színpadon", ugyanis rájöttek, hogy ez az egyetlen hely, ahol eltűrik az "abnormális viselkedésüket". Persze előfordult már, hogy egy adott helyről távozniuk kellett - volt egy koncert például, amikor buli után egy szomszédos országban sikerült hajnal kettőkor átvenniük az irányítást a villanyoszlopokon található tűzjelző hangszórók felett, a kedvenc DollyRoll számaikat bömböltetve.

IMG_2522

Ez a javíthatatlan brigád a nyári fesztiválturné után egy országos lemezbemutató turnéra indul. Terveik szerint a hazai koncertsorozatokon kívül nemzetközi vizekre is eveznek. A zenekar egyébként nagyon aktív a közösségi oldalakon, főleg ami a MyStory funkciót illeti. Ha valaki botrányos jeleneteket szeretne látni, mindenképp kövesse be őket.

Tortuga Instagram: instagram.com/tortugazenekar

A zenekar Facebook-oldala: facebook.com/tortugazenekar

4F6FF182-0985-4AF5-A8C4-AB2443A7D901

 

Hozzászólások