sz

A Sziget és a Volt Fesztivál Európa legjobbjai

Két kategóriában is díjazták a Sziget Iroda rendezvényeit a European Festival Awards szerda esti gáláján Hollandiában. A Sziget Fesztivál a 'legjobb európai programkínálat', a Telekom VOLT Fesztivál pedig a 'legjobb közepes méretű fesztivál' kategóriában került ki győztesen. 

Január 13-án tartották a European Festival Awards gáláját a hollandiai Groningenben, ahol ezúttal is több kategóriában díjazták az előző év legnépszerűbb európai fesztiváljait. A Sziget Iroda a korábbi esztendőkhöz hasonlóan most is remekelt - a szervezők két díjat is besöpörtek! A legjobb európai line up 2015-ben az összesen három kategóriában jelölt budapesti Sziget Fesztivál büszkélkedhetett, a közepes méretű rendezvények közül pedig a soproni Telekom VOLT Fesztivál-t hirdették nyertesnek.

“Mindig arra törekedtünk, hogy a programkínálatunk annyira változatos legyen, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót. Nyilván vannak fesztiválok, melyek megtehetik, hogy akár több nagyobb nevet is felléptessenek, de úgy látszik, a szakma ezúttal a sokszínűséget értékelte” – mondta Gerendai Károly, aki babonából idén is itthonról követte a díjátadó gálát. A VOLT két alapítója, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán személyesen vették át a soproni fesztivál díját, melyre egy következetes, folyamatosan építkező munka gyümölcseként tekintenek. „Nagy öröm, hogy ez a díj nemzetközi szinten is megerősítette, hogy „Mindenütt jó, de legjobb Soporon” – mondták a főszervezők.

A Sziget Iroda nem először kap elismerést a European Festival Awards díjátadóján, 2011 óta minden évben a legjobbak közt szerepel valamelyik rendezvénye. Az immáron többszörösen díjazott Sziget és a Volt Fesztivál mellett a Balaton Sound és a B.My.Lake is volt már kategóriagyőztes.

Kategóriák és nyertesek:

Best Major Festival - Untold Fesztivál (Románia)

Best Medium-Sized Festival - Telekom VOLT Fesztivál (Magyarország)

Best Small Festival - Happiness Festival (Németország)

Best New Festival - Lollapalooza Berlin (Németország)

Best Indoor Festival - Les Transardentes (Belgium)

Festival Anthem Of The Year - Major Lazor – Lean On

Newcomer Of The Year - Hozier

Best Headliner - The Prodigy

Best Line Up - Sziget Fesztivál (Magyarország)

Artists' Favourite Festival - Rock Werchter (Belgium)

Promoter Of The Year - Hörstmann Unternehmensgruppe (Németország)

Agent Of The Year - Emma Banks (CAA)

Green Operations Award - Tollwood Festival (Németország)

 

 

Hozzászólások