Photo: Brandon Cox

Újdonsággal rukkolt elő a Fort Minor

Friss remix-szel jelentkezett tegnap délután Mike Shinoda. A Linkin Park tagjaként ismert zenész a júniusban újjáélesztett Fort Minor szóló-projektjének alkotásaként tette közzé a 'Get A Dog' című feldolgozást.

Csaknem egy évtizedes szünet után 2015 júniusában, a Welcome című dal, illetve a hozzá készített 360 fokos videoklip megjelenésével élesztette újjá Mike Shinoda a Fort Minor névre hallgató hip-hop szóló-projektjét. A Los Angeles-i Exchange - ben tartott fellépést követően a zenész több helyen is színpadra állt one-man show-jával, miközben a Linkin Park-kal turnézott Európában. Bár a nyilatkozatai alapján úgy tűnt, nincsenek komolyabb tervei a Fort Minor kapcsán, most ismét előrukkolt egy újdonsággal: az Aesop Rock és Homeboy Sandman november 30-án megjelentetett Lice című albumáról a 'Get A Dog' szerzeményből készített egy ütős remixet Shinoda. A dal eredeti verziója egyébként a Linkin Park debütáló albumán szereplő 'One Step Closer' című számból kiragadott elemekre épült - a jellegzetes gitár-riffek Mike feldolgozásában teljesen eltűntek, és helyettük sokkal hangsúlyosabb szerepet kapott a szöveg és a ritmusért felelős alapok.

 

Mike Shinoda tíz évvel ezelőtt indította a Fort Minor elnevezésű hip-hop projectjét. A Linkin Park tagjaként ismert rapper-zenész-producer debütáló albuma 'The Rising Tied' címmel jelent meg 2005 novemberében, ám miután 2006-ban elkészült a videóklip a "Where'd You Go" szerzeményhez, Mike úgy döntött, szünetelteti szóló pályafutását a Linkin Park sikere érdekében. Shinoda 2015 júniusában élesztette újjá a Fort Minort, s bár a The Hunting Party turné után zenésztársaival jelenleg a Linkin Park 2016 második felében megjelenő stúdióalbumán dolgozik, úgy tűnik, fontos neki a szóló-vonal, és ha csak kedvtelésből is, de időnként számíthatunk majd egy-egy Fort Minor produktumra a jövőben.

 

"Nincsenek Fort Minor album rögzítésére vonatkozó terveim... annyit megjósolhatok, hogy a különféle projektek között megjelenik majd néhol egy-egy Fort Minor dal. Nem azért, mert nagy bejelentésre, vagy új lemez felvételére készülök, és nem is azért, mert olyan hatalmas összegeket hozna. A Linkin Parkkal több értelme van ilyen célokat megvalósítani." - nyilatkozta Mike Shinoda a Rolling Stone - nak.

Fotó: Brandon Cox

 

Hozzászólások