Fotó: Wanda Martin

Megérkezett a Middlemist Red harmadik albuma

Megjelent a Middlemist Red régóta várt új albuma, a The Other Side of Nowhere, a Randy Hardcore Event Management gondozásában. A kilenc számos koncepció lemez megidézi a vadnyugat örökségét miközben újraértelmezi a filmstílust, egyesítve benne a pszichedelikus zenei motívumokat, az elektronikus hangzásokat, a magyar népi és a törzsi zenét. A lemez digitálisan elérhető a Spotifyon és a többi zenei streaming platformon.

A Middlemist Red zenéjét kezd etben a psych-rock és a synth-wave stílusjegyei határozták meg és a karrierjük kezdete óta elért nemzetközi sikerek, turnék az e urópai psych-rock színtér ismert alakjává tették a zenekart. A most megjelent The Other Side of Nowhere egy zenei kísérlet, amely arra törekszik, hogy felidézze a westernfilmek hangulatát, követve annak esztétikáját, miközben megváltozott eszközökkel és hangszerekkel gondolja azt újra.

Nóvé Soma énekes-gitáros szerint „nem az volt a cél, hogy felidézzünk vagy nosztalgiázzunk egy eredeti ötlet körül, hanem hogy ezt a filmes stílust alkalmazzuk az ötlet vezető tematikájaként. A hollywoodi western filmek monumentalizmusát a hatvanas évek olasz westernjei újragondolták és rögzítették, és ezt most mi is átfogalmazzuk, rögzítjük az albumra, és újra és újra át fogjuk értelmezni, valahányszor élőben játsszuk majd el ezeket a dalokat.”

Fotó: Wanda Martin

Fotó: Wanda Martin

Az album megírásakor az énekes-dalszerzőnek erős inspirációt adott az összes zenei projekt, amelyben jelenleg részt vesz, így az új album több pop-, törzsi, elektronikus és magyar népi hangzást kapott. Kísérletezni kezdett az alternatív hangzásokkal, és a dalokat ezúttal a hagyományostól eltérő módon írta meg és játszotta fel. Végül Abletonnal rögzítette az összes demót a tavaszi karantén alatt, majd később a zenekarral közösen vették fel a lemezt a Zengőkertben és az RH Stúdióban Gál Máté hangmérnöki közreműködésével.

Az album borítóját Tóth Benedek készítette Nóvé Soma koncepciója mentén, aki így mesél róla: „Nem csak a westernfilmek hangulatát tükrözi, hanem a kézlenyomat maga is egy erős törzsi motívum, amely az én személyes életemre is reflektál. Az ilyen és ehhez hasonló kéznyomok az emlékek rögzítésének első és legfontosabb formái. A dalszövegek a személyes életem emlékeiből tevődnek össze, és a kézlenyomat az egyik olyan emlékemet szimbolizálja, amely olyan erős, hogy körvonalazódik az arcomon.”

The Other Side of Nowhere_ credit_ Benedek Toth_ (1500x1500)

Borító: Tóth Benedek

A zenekar mind a kilenc számban új zenei dimenziókat tár fel, hogy minél ösztönösebben és őszintébben rögzítse a fent említett filmes műfajt, miközben a dalok szövegvilágát személyes tapasztalatok és gondolatok táplálják.

THE OTHER SIDE OF NOWHERE SZÁMLISTA:

  • 1. Seminary Fall
  • 2. Grip Of The Sun
  • 3. Don't Let The Sunlight Catch You Cryin'
  • 4. Blue Moon 5. It's Only You 6. Get Back
  • 7. Bloodshot Eyes 8. Starry Nights (Csillagok, csillagok)
  • 9. Heal By The Moon

Middlemist Red Facebook

Instagram

Spotify

Middlemist Red Youtube

Hozzászólások